WestlandOntmoet is overal

Een mooi initiatief dat jaarlijks groeit in aandacht. Dit jaar staat WestlandOntmoet op de kalender van 27 september tot en met 8 oktober. In deze periode maken we met elkaar eenzaamheid bespreekbaar en maken we inwoners bewust van de eenzaamheid om hen heen. De activiteiten die worden georganiseerd door betrokkenen zijn uiteraard voor iedereen. En jij bent toch ook betrokken?!

Welke ontmoeting regel jij?
Op deze website kan iedereen eenvoudig een ontmoetingsactiviteit aanmelden. Bij die ontmoetingen ligt juist de nadruk op de kleinschaligheid. Want we kennen allemaal het gedag zeggen in het voorbij gaan. Het gaat bij WestlandOntmoet juist om het gesprek. Dat gesprek ontstaat al bij een eenvoudig kopje koffie met iets lekkers, thuis of buitenshuis.

Kleinschalig
Die activiteiten worden al door velen georganiseerd en zijn te vinden op de website van WestlandOntmoet. Denk aan activiteiten als met elkaar op pad, een lekkere lunch, gebruik van de strandrups, een buurtmiddag tijdens burendag of een mooie rondleiding met een golfkar door de Poelzone in Monster. Buiten deze greep aan activiteiten zijn er natuurlijk nog heel veel andere ontmoetingen die ook jíj kunt organiseren. Denk niet te moeilijk én niet te groot.

Overal?!
Veel inwoners in Westland worden gekarakteriseerd als betrokken en actief. We staan klaar voor onze naasten en voor de medemens. En juist dat zijn ingrediënten om via WestlandOntmoet.nl ook je omgeving te betrekken. Daarmee wordt meer en meer ingezet op activiteiten van, voor en door Westlanders verspreid over heel Westland!.

Wie neem jij mee?
Met elkaar kun je herinneringen maken én delen. Je hebt iets om naar uit te kijken en op terug te kijken. Hoofdvraag tijdens de derde editie van WestlandOntmoet is daarom: Wie neem jij mee. Met wie wilde je nog eens afspreken, bij wie zou je nog op de koffie gaan of wie had je nog beloofd om contact te zoeken? Het is van 27 september tot en met 8 oktober een ideale gelegenheid om eens samen in de buurt op pad te gaan. Kijk op www.WestlandOntmoet.nl welke activiteiten bij jou in de buurt zijn.

Ontmoeten doe je overal
Een ontmoeting is een moment waarbij je met belangstelling het antwoord van de ander afwacht. En ontmoeten doe je overal. Denk aan een ontmoeting in de supermarkt, bij een sportvereniging, op de markt, bij de bakker enzovoorts. Daarom de komende periode mooie ontmoetingen op plekken waar we allemaal wel eens komen. Laten we de tijd nemen om geïnspireerd te raken door deze verhalen en vervolgens ook de tijd nemen om elkaar te ontmoeten.