Ontmoeten doe je overal – het wijkcentrum

Je ziet weer eens andere mensen
Toen haar man zestien jaar geleden overleed, kwam Wil van der Boogaard (82) er alleen voor te staan. “Ik houd van mensen om me heen en zonder kinderen voel ik me best wel eens alleen,” zegt ze. Ze besloot om bij wijkcentrum ‘t Anker in De Lier te gaan kijken en is daar blijven hangen. Als deelnemer aan activiteiten én als vrijwilliger.

Jarenlang heeft Wil workshops bloemschikken gegeven in het wijkcentrum. “Vlak voor een cursus vroeg ik aan bevriende tuinders of ze nog bloemen voor me hadden tegen een zacht prijsje. Dat hadden ze, ik kreeg ze gewoon mee!”, lacht Wil. Ze kocht er nog wat materialen bij en de deelnemers konden voor een paar euro een bloemstuk maken. “Ze gingen blij naar huis en daar word ik dan ook weer blij van. Iemand helpen maakt mij gelukkig.”

Saamhorigheid
Wil noemt zichzelf een echt gezelligheidsdier. “Het valt me op dat mensen tegenwoordig veel minder

tijd voor elkaar hebben en dat de saamhorigheid minder is geworden.” Ze vertelt dat ze geen kinderen heeft kunnen krijgen en dat dit soms best moeilijk en eenzaam is. “Ik moest dat voor ons huwelijk aan mijn toekomstige man vertellen en hij ging daar heel goed mee om. Hij beloofde me dat we er samen iets moois van zouden maken. En dat is gelukt! Maar als ik dan de verhalen hoor over kinderen en kleinkinderen van anderen, doet me dat soms best heel veel verdriet.”

Luisterend oor
In het wijkcentrum geniet Wil van de contacten. “Ik draai op maandag bardienst en dan doe ik ook mee met de yoga. Dat is goed voor mijn rug.” Na afloop van de yoga zorgt Wil voor koffie, thee en een praatje en daarna ruimt ze op. Ze is blij dat ze mensen kan helpen en dat ze een luisterend oor kan bieden. Ze vertelt iedereen die ze in het dorp tegenkomt om ook eens iets te gaan doen in het wijkcentrum. “Soms ga ik met een vriendin op zondag eten in ‘t Anker. Het smaakt heerlijk en je ziet weer eens andere mensen.”

Iedereen is welkom in het wijkcentrum
De deuren van de wijkcentra in Westland staan open voor ontmoetingen en vele activiteiten. Er is een breed en gevarieerd programma. Zo kunnen bezoekers creatief aan de slag met handwerken of bloemschikken. Of een spelletje meespelen met de bingo, klaverjassen of bridgen. Wilt u actief zijn? Kom eens biljarten, doe mee aan koersbal of een uurtje yoga! Samen eten staat op het menu bij de Open Eettafel en buurtrestaurant Bij Mekaar en kom ook eens langs voor een kopje koffie. Loop voor alle activiteiten eens binnen bij het wijkcentrum in de buurt!