Burgemeester Bouke Arends start actie ‘ontmoetingsgebakjes’

In aanloop naar WestlandOntmoet geeft burgemeester Bouke Arends maandag 9 september om 12.30 uur de aftrap van de actie met ‘ontmoetingsgebakjes’. Bij bakkerij Langerak in De Lier koopt hij het eerste doosje met de speciale WestlandOnmoet-gebakjes. Deze actie helpt inwoners op weg om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten.  

Van vrijdag 27 september tot en met dinsdag 8 oktober vindt de derde editie van WestlandOntmoet plaats. WestlandOntmoet vraagt aandacht voor de kracht van een ontmoeting: een gesprek, wandeling of kopje koffie. Het kan voor een ander het verschil maken en is vaak een kleine moeite.  Op veel plaatsen kunnen bewoners meedoen aan allerlei activiteiten. 

Vanaf 9 september tot en met 8 oktober zijn bij verschillende Westlandse bakkers ‘ontmoetingsgebakjes’ te koop. Deze petit-glacés kosten € 0,85. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk van deze gebakjes worden gekocht om samen met een ander op te eten. 

Ontmoetingsgebakje kopen 

Zo werkt de actie van de ontmoetingsgebakjes:

  • Koop een WestlandOntmoet-glacé bij: Bakkerij van den Berg, Bakkerij van Delft, Echte bakker Langerak, Bakkerij Van Malkenhorst, Bakkerij Paul Schalke, Bakkerij Erwin Scholtes, Meesterbakker Roodenrijs en Bakkerij Vreugdenhil.
  • Eet hem op bij een kopje koffie of thee, samen met iemand waaraan u wat extra aandacht wilt geven.
  • Maak een selfie van dit gezellige moment óf van het bezoek aan de bakker.
  • Post deze op Facebook, Twitter en/of Instagram en tag deze met #ontmoetingsgebakje #WestlandOntmoet. Het is mooi om daarbij te verwijzen naar www.WestlandOntmoet.nl of @WestlandOntmoet.