Ontmoeten doe je overal – Olympus ‘70

Samen genieten van hardlopen bij Olympus ‘70
Na haar scheiding raakte Claudia de Wit in een behoorlijke dip. Haar huwelijk strandde na dertig jaar, de kinderen waren al een tijdje de deur uit. Claudia moest wennen aan het alleen leven. Jarenlang had ze voor haar gezin gezorgd. Ze besloot haar oude passie weer op te pakken en trok de stoute schoenen aan. Na een training bij atletiekvereniging Olympus ’70 was ze verkocht!

Claudia is nu vijf jaar verder en traint elke dinsdagavond met een groepje van zo’n tien à vijftien vrouwen en mannen. Jong, oud, van alles door elkaar. Sommigen hadden al hardloopervaring, anderen kwamen en kregen ‘het virus’ al snel te pakken.

Elke hardloper heeft zo zijn eigen idealen. Waar de één tevreden is met een rondje van vijf kilometer, traint de ander voor de halve of zelfs de hele marathon. Het leuke is, dat het niet uitmaakt. Het lopen verbindt iedereen aan elkaar. Onderweg wordt bijgepraat over wat er de afgelopen week is gebeurd. Iets met de kinderen, waar je mee worstelt op het werk, zorgen om ouders of gewoon leuke dingen die je hebt gedaan.

Hardlopen schept een band
Doordeweeks komen ze op dinsdagavond bij elkaar. Weer of geen weer, zwaar getafeld of gefeest de avond tevoren of niet. Ze gaan ervoor! Een groot deel doet mee aan wedstrijden in het Westland en daarbuiten. Samen daarvoor trainen en aan de start staan schept een band. Het maakt niet uit of je de tien kilometer binnen het uur loopt of niet.

Een paar keer per jaar organiseert Claudia’s groepje leuke activiteiten om elkaar ook buiten het hardlopen om te ontmoeten. Ontsnappen uit een escape room was zo makkelijk nog niet. De fanatiekelingen onder hen wilden natuurlijk winnen. Nog altijd wordt er over nagepraat.

Over drempel heen stappen
Claudia is er trots op dat ze toen de stap heeft gezet. Het was niet makkelijk om over die drempel heen te stappen en zich aan te sluiten bij een hardloopgroep. Ze is maar al te blij dat ze het wel heeft gedaan. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal voelt de hardloopster zich sterker. Even je hoofd leegmaken en na een warme douche voldaan uitrusten.

Trainingen voor iedereen
Bij Olympus ’70 zijn er bijna over de hele week verspreid trainingen. Die zijn er echt voor iedereen! Van de naar toptijden strevende wedstrijdatleet tot de recreatieve trimmer. Voor kilometervreters en de snelle jongens/meisjes van de baan. Olympus ’70 heeft voor iedereen iets te bieden. Sfeer, gezelligheid en vooral deskundige begeleiding.

Enthousiast geworden? Trek net als Claudia de stoute schoenen aan en neem een kijkje bij een sportvereniging. Meer informatie over Olympus ’70 is te vinden op hun website en op hun Facebookpagina.

Op verzoek zijn naam en beschrijving van Claudia aangepast.