Ontmoeten doe je overal – supermarkt, Jumbo Koornneef

“Een kort praatje met de klant wordt vaak erg gewaardeerd”
De Jumbo in Vlijmen (Brabant) was nog niet zo lang geleden in het landelijke nieuws met een speciale ‘kletskassa’. Een nieuw soort kassa voor mensen die niet zo veel haast hebben en behoefte hebben om een praatje te maken. Ook Jumbo Koornneef maakt het in Westland leuker en makkelijker om elkaar in de supermarkt te ontmoeten.

Aan het woord is Edward Koornneef. “Dit is een goed initiatief gezien de toenemende eenzaamheid, vooral onder ouderen. Op deze manier kunnen klanten die dat willen hun verhaal kwijt en gezellig even een praatje maken. Wij kijken of we zoiets ook hier kunnen toepassen.”

Koffiemomentje
In Kwintsheul staat er al een bankje bij de koffieautomaat. Onder het genot van een kopje koffie kun je lekker met elkaar kletsen. Binnenkort starten de vestigingen in Naaldwijk, Wateringen en Kwintsheul met een koffiemoment op de zaterdagmorgen. “Vaste klanten krijgen dan koffie met iets lekkers uit onze winkel. En als de Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk doorgaat, dan krijgen we een ‘foodcafé’ met meer dan honderd zitplaatsen. Een echte belevenis!”

“Een supermarkt is in onze dorpen zeker een ontmoetingsplaats”, geeft Edward aan. “In Westland kennen veel mensen elkaar en in de supermarkt komt iedereen samen. Mensen die zich eenzaam voelen zien een uitstapje naar de supermarkt vaak als een beleving. Hier zien ze anderen en maken ze  een praatje. Vooral de vestiging in Kwintsheul heeft een sociale functie. Het aantal ouderen ligt hier relatief hoger dan in de andere dorpen.”

Iets extra’s met de feestdagen
Een mooi jaarlijks initiatief van Jumbo Koornneef is de klantenavond. Ruim driehonderd klanten uit de Westlandse winkels komen naar Westlandtheater De Naald. In de Jumbo Koornneefzaal kijken ze naar een kerstfilm. Onder het genot van een drankje en iets lekkers ontstaan levendige gesprekken.

Daarnaast wordt met Pasen en Kerst een gratis ontbijtje in de winkel aangeboden. Klanten ervaren dan een gezellig contactmoment met elkaar en het personeel. “Zeker rond de feestdagen kunnen mensen zich nog eenzamer voelen. Daar proberen wij met een ontbijtje iets aan te doen. In het kader van eenzaamheid zijn we momenteel bezig met het opzetten van een initiatief speciaal voor ouderen. Hierover volgt later meer.”

De supermarkt houdt rekening met mensen die alleen zijn. Er zijn diverse eenpersoons kant-en-klaar maaltijden, onder andere van de slager. Dit assortiment is zojuist uitgebreid, zodat er nog meer keuze is.

Betrokken supermarktpersoneel
Verder ziet Edward een belangrijke rol weggelegd voor het supermarktpersoneel. “Klanten waarderen het erg als ze begroet worden met een ‘goedemorgen’, ‘Kunt u alles vinden?’ of ‘Gaat alles goed met u?’. Ze ervaren dit als een stukje betrokkenheid. Zo’n klein gebaar kan het gevoel van eenzaamheid dat iemand dagelijks ervaart een beetje minder maken.”

Wij maken gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken. U kunt hieronder uw persoonlijke voorkeuren aanpassen.

Bekijk ons privacy beleid | Sluiten
Instellingen