WestlandOntmoet is overal, start u mee op 26 september?

Op donderdag 26 september gaat WestlandOntmoet op een feestelijke manier van start. Wethouder Piet Vreugdenhil snijdt om 16.30 uur een ontmoetingstaart aan bij lunchroom Bijzonder in De Lier. Dat is het startsein van het ‘menselijke lint van ontmoetingen’ dat tijdens WestlandOntmoet door Westland slingert. Met elkaar maken we eenzaamheid bespreekbaar en organiseren we activiteiten voor iedereen die zich uitgenodigd voelt.

De taart staat symbool voor dingen met elkaar delen. Het kan gaan om een klein gebaar. Een kort bezoekje aan de buurman, samen een ommetje maken of naar de winkels gaan. Aandacht schenken aan iemand die dat kan gebruiken geeft plezier voor twee!

U vormt de ontmoetingsslinger
Die slinger willen we ook zichtbaar maken door op 26 september om 16.30 uur een menselijke slinger te vormen. Bent u ook onderdeel van onze slinger? We vragen u daarvoor in ieder geval ook iemand mee te nemen. Zo laten we zien dat waar je ook kijkt, het ontmoetingennetwerk in de buurt is.

Bent u erbij?
Graag weten we vooraf of we op uw komst mogen rekenen en wie u eventueel meeneemt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen kan meegenieten van een stukje van de ontmoetingstaart. Alvast hartelijk dank!

Van alles te doen
Van vrijdag 27 september tot en met dinsdag 8 oktober staat Westland bol van de ontmoetingen. Tijdens WestlandOntmoet kunnen inwoners op allerlei plekken meedoen aan activiteiten. Veel daarvan zijn gratis, soms is aanmelden gewenst. De locaties zijn te herkennen aan de feestelijke versiering met vlaggetjes en ballonnen.

Uw activiteit aanmelden
Op de website www.westlandontmoet.nl is te lezen wat er te doen is en kan iedereen ook zelf een activiteit aanmelden. Denk bijvoorbeeld aan een spelletjesmiddag of gezellige buurtborrel. Ontmoeten doe je overal en het hele jaar door. Dat stopt natuurlijk niet na 8 oktober!

Ontmoetingsgebakjes
Met iemand afspreken wordt makkelijker met de speciale ‘ontmoetingsgebakjes’. Die zijn tot en met 8 oktober bij vele Westlandse bakkers te koop voor maar € 0,85. Zo’n lekker gebakje voor bij de koffie of thee breekt gelijk het ijs.

Meer informatie
WestlandOntmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, Gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn. Kijk voor meer informatie over de ontmoetingsgebakjes en het aanmelden van activiteiten op www.westlandontmoet.nl of volg de Facebookpagina van WestlandOntmoet.

Wij maken gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken. U kunt hieronder uw persoonlijke voorkeuren aanpassen.

Bekijk ons privacy beleid | Sluiten
Instellingen