GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Wie is de Pool? Een fototentoonstelling over en met vrouwen uit Centraal en Oost Europa

4 oktober 2019, 19:00 – 21:00

De grote groep arbeidsmigranten is in het Westland tegelijkertijd zichtbaar en onzichtbaar. Ze wonen hier, ze werken hier en ze zijn hier onmisbaar; maar er is ook veel onbegrip, soms ook ergernis en heel vaak weinig kennis.  Ze zijn voor veel Westlanders een grote onbekende: want wie zijn deze “Polen”? Waar komen ze echt vandaan – want dat is heus niet alleen Polen – en hoe is hun leven hier in het Westland? Wat zijn hun ambities, wat vinden ze hier leuk en wat is voor ze moeilijk? Hoe kijken zij naar Nederland?
Ongeveer 30 vrouwen uit verschillende landen uit Centraal en Oost- Europa die in het Westland wonen en/of werken, vertellen middels een fototentoonstelling hun verhaal. En bij de opening zijn ze er ook in eigen persoon – een mooie gelegenheid om deze nieuwe Westlanders (beter) te leren kennen! Er is ook muziek, beelden waarin de betrokken landen worden voorgesteld, hapjes en drankjes – en hopelijk vele mooie ontmoetingen.

Dorp ontmoeting: Naaldwijk

Adres ontmoeting: winkelcentrum De Tuinen (het centrale overdekte plein)

Website: www.vitiswelzijn.nl

Facebook: vitiswelzijn

Aanmelden verplicht? Nee