Activiteiten in de buurt aanmelden voor WestlandOntmoet

Activiteiten in de buurt aanmelden voor WestlandOntmoet

denk klein

ontmoet elkaar

juist nu

Activiteiten in de buurt aanmelden voor WestlandOntmoet

Onder de noemer ‘WestlandOntmoet’ worden van donderdag 24 september tot en met zondag 4 oktober 2020 in alle dorpskernen van Westland activiteiten georganiseerd. Organiseert u zelf een activiteit? Meld deze dan kosteloos aan op www.westlandontmoet.nl.

In de agenda van WestlandOntmoet zijn al aardig wat activiteiten opgenomen. Voorbeelden zijn schilderen, handwerken en koffiedrinken in de wijkcentra, een workshop ‘Relaties, hoe werkt dat?’ in de bibliotheek en de online pubquiz op Burendag. Hoe meer activiteiten georganiseerd worden, hoe groter de kans dat er waardevolle ontmoetingen ontstaan.

Ontmoet elkaar juist nu!
Ontmoeten is altijd belangrijk, maar zeker in deze tijd waarin veel mensen zich door corona nog eenzamer voelen. Ouderen raken in een isolement, maar ook alleenstaanden en jongeren worden meer door eenzaamheid geraakt. Door de coronamaatregelen zijn we vaker thuis en zien we minder mensen. De kracht van écht ontmoeten en aandacht voor elkaar is juist nu des te groter.

Denk klein
WestlandOntmoet daagt zowel inwoners als organisaties uit om activiteiten te bedenken en te organiseren. Denk klein en eenvoudig: van een kleine groep tot twee mensen die elkaar treffen. Denk aan een spelletjesmiddag, buiten-bingo of ga met elkaar in de wijk of buurt aan de slag en drink na afloop iets met elkaar. Uiteraard rekening houdend met de RIVM-richtlijnen.

Door heel Westland
Samen zorgen we voor een reeks van ontmoetingen door heel Westland. Meld activiteiten aan op www.westlandontmoet.nl. Zo ontstaat een handig overzicht met ontmoetingen in alle dorpskernen. Er is dan in een oogopslag te zien te zien wat er wanneer in de buurt te doen is.

WestlandOntmoet staat van donderdag 24 september tot en met zondag 4 oktober 2020 extra stil bij wat een persoonlijke ontmoeting voor iemand betekent. Spreek eens af met iemand die u normaal gesproken niet zo vaak ziet. Nodig iemand uit om samen een activiteit te doen. Maak een praatje, maak het verschil. Ook na deze ‘ontmoetingsweek’ blijft contact belangrijk. Elkaar zien kan natuurlijk altijd en overal, het hele jaar door.

WestlandOntmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, Gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn.

Wij dagen jou uit!

Wij dagen jou uit!

Ontmoet elkaar

op

gepaste afstand

Wij dagen jou uit!

Graag vragen we in deze zomervakantie jouw aandacht voor WestlandOntmoet in 2020. Met de aftrap van de vierde editie van WestlandOntmoet op donderdag 16 juli in Monster, is het startschot gegeven. Het startschot om kleinschalige en laagdrempelige ontmoetingen voor WestlandOntmoet (in de periode van 24 september tot en met 4 oktober) te bedenken én aan te melden op deze website www.westlandontmoet.nl.

Ontmoeten op gepaste afstand
Ontmoeten is altijd belangrijk, maar zeker in deze tijd waarbij veel mensen eenzaamheid ervaren. Er zijn genoeg mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, uiteraard op gepaste afstand en rekening houdend met de geldende maatregelen. Denk aan de mogelijkheden die bijvoorbeeld burendag geeft. Met elkaar in de wijk of buurt aan de slag en na afloop iets met elkaar drinken. Of een buiten-bingo in de straat. Neem even de tijd voor elkaar, ga een gesprek aan, deel je verhaal en luister naar elkaar.

Wij dagen jou uit!
Denk niet te moeilijk én niet te groot, de kracht zit vooral in de eenvoud, kleinschalig en laagdrempelig. Wij dagen jou uit om een kleinschalige en laagdrempelige ontmoeting te organiseren. Plaats de ontmoeting eenvoudig op www.westlandontmoet.nl. Iedereen kan een ontmoeting plaatsen, particulieren en organisaties. Deelnemen aan een activiteit is veelal gratis. Door de huidige omstandigheden is in veel gevallen aanmelden gewenst, zodat rekening gehouden kan worden met het aantal belangstellenden.

We willen elkaar door het jaar heen blijven ontmoeten, maar dagen je extra uit om dit jaar de nadruk op de ontmoetingen te leggen van 24 september tot en met 4 oktober.

 

Meer informatie
Op www.westlandontmoet.nl is meer informatie te vinden over het initiatief en de mogelijkheden om ontmoetingen aan te melden. Iedereen kan meedoen en ook zelf iets organiseren. WestlandOntmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, Gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn.

Bijzondere aftrap van vierde editie WestlandOntmoet

Bijzondere aftrap van vierde editie WestlandOntmoet

kracht

van de

ontmoeting

Bijzondere aftrap van vierde editie WestlandOntmoet

Op het Kerkplein in Monster vond vandaag de aftrap van de vierde editie van WestlandOntmoet plaats. Op gepaste afstand en met inachtneming van de aangegeven maatregelen, werd het startschot gegeven door wethouder Piet Vreugdenhil. Extra bijzonder aan deze aftrap was de boodschap dat je elkaar overal kunt ontmoeten, op elk moment van het jaar.

Daarmee krijgt WestlandOntmoet ook een jaarrond karakter. De aandacht voor WestlandOntmoet in de week van 24 september tot en met 4 oktober 2020 wordt aangegrepen om mensen te stimuleren eens met iemand af te spreken die ze doorgaans niet zoveel spreken. Die focus blijft, maar dat afspreken en treffen kan ook op alle andere momenten van het jaar.

Kracht van de ontmoeting
WestlandOntmoet wil vooral mensen inspireren met voorbeelden waarbij wel de afstand kan worden bewaard en men toch tot een ontmoeting kan komen. Wethouder Vreugdenhil hierover: ‘Juist in deze tijd, waar de behoefte tot ontmoeten groot is, is het zo lastig om elkaar fysiek te treffen. Toch zijn er vele, eenvoudige manieren om dit wel te doen. We hopen dat de kracht van de ontmoeting in deze Corona-tijd velen steun biedt.’

Op afstand
Dat we elkaar nu meer op afstand ontmoeten, wil niet zeggen dat alle ontmoetingen virtueel worden ingestoken. Denk aan de mogelijkheden die bijvoorbeeld burendag geeft. Met elkaar in de wijk of buurt aan de slag en na afloop iets met elkaar drinken. Of denk aan een buiten-bingo in de straat. Neem even de tijd voor elkaar, ga een gesprek aan en deel je verhaal. Denk vooral aan de eenvoud van een ontmoeting en noem ze op het platform van WestlandOntmoet.

WestlandOntmoet daagt uit
Iedereen wordt uitgedaagd om van 24 september tot en met 4 oktober 2020 diverse kleine, laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten te organiseren in de dorpskernen van Westland. Organisatoren zijn zowel particulieren als organisaties, die met elkaar anderen het boomerang-effect van de kracht van een ontmoeting willen laten ervaren. Deelnemen aan een activiteit is veelal gratis. Door de huidige omstandigheden is in veel gevallen aanmelden gewenst, zodat men rekening kan houden met het aantal belangstellenden.

Op www.westlandontmoet.nl is meer informatie te vinden over het initiatief en de mogelijkheden om ontmoetingen aan te melden. Iedereen kan meedoen en ook zelf iets organiseren. WestlandOntmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, Gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn.

Burendag 2020 in aantocht

Burendag 2020 in aantocht

wat doe jij

tijdens

burendag

Burendag 2020 in aantocht

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In 2020 vieren we Burendag op 26 september. 

Hoe vier je Burendag?

  1. Organiseer het samen. Vraag je buren om samen met jou Burendag te organiseren. 
  2. Bedenk een leuke activiteit. Op zoek naar een leuke activiteit? Laat je inspireren door wat voorbeelden van het Oranjefonds (samen met Douwe Egberts de drijvende kracht achter Burendag). 
  3. Meld jouw buurt aan. Het aanmelden van jullie Burendag-activiteit is snel en eenvoudig!
  4. Maak een draaiboek. Bereid je voor met een eigen draaiboek voor een geslaagde dag! Een voorbeeld van een draaiboek dat je kunt gebruiken is die van het Oranjefonds. Kies zelf of je zoekt naar een simpel, uitgebreid of groots plan. 
  5. Vier Burendag. Nodig de hele buurt uit en vier het samen! Een handig tooltje om uitnodigingen te maken en versturen vind je ook op de Burendag-website van het Oranjefonds.

Wil je weten of er in jouw buurt al iets georganiseerd wordt? Je kunt alle aangemelde activiteiten voor Burendag gemakkelijk vinden op de kaart!

 

Ga voor meer informatie over Burendag vind je op naar www.Burendag.nl.

Tekst van Burendag.nl

Video opening eerste Ontmoetingskasje

Video opening eerste Ontmoetingskasje

Opening

ontmoetingskasjes

in beeld

Video opening eerste Ontmoetingskasje

Een prachtige bijeenkomst was het, de opening van het eerste ontmoetingskasje. Bekijk hier de video waarin burgemeester Bouke Arends en wethouder Piet Vreugdenhil het eerste kasje bij Woonzorgcentrum De Kreek openen. 

Het initiatief van WestlandOntmoet is mogelijk gemaakt door de betrokkenheid van de gemeente Westland, Fonds 1818 en Rabobank Westland. WestlandOntmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn.

Ga voor meer informatie over WestlandOntmoet naar www.WestlandOntmoet.nl.

Installeer
onze App

Install
×