Rondleiding Westlands Museum voor mantelzorgers

Rondleiding Westlands Museum voor mantelzorgers

In september is het weer Wereld Alzheimer Dag, dit jaar met als thema ‘samen op pad’.

Bent u mantelzorger van iemand met dementie of geheugenklachten, zoals Alzheimer? Dan zien wij u graag in het Westlands Museum op 23 september as.

In het Westlands museum is een hoop te zien;

  • De nieuwe expositie ‘Jeugdcultuur in het Westland’,
  • De vaste expositie: zie tuindersfamilies uit verleden, heden en laat je meenemen in deze tijdreis.
  • De historische tuin, met de ontwikkeling van de tuinbouw,
  • En mogelijkheid om aan de rondleiding deel te nemen.

Ook zijn er Virtualrealitybrillen aanwezig om de wereld van iemand met dementie te ervaren, is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan over dementie en kunt u informatie mee naar huis nemen. U mag zelf kiezen aan welke onderdelen u deel wilt nemen.

We heten u van harte welkom met koffie/thee en iets lekkers.

Samen op pad rondom Wereld Alzheimer Dag

Samen op pad rondom Wereld Alzheimer Dag

Dinsdag- t/m vrijdag 13.00 – 17.00 uur kunnen mensen met dementie/geheugenproblemen met een naaste het Westlands Museum bezoeken, gratis entree met koffie/thee en iets lekkers.

Naast de vele mooie bezienswaardigheden in en om het Westlands Museum, zijn er VR-brillen aanwezig om de wereld van iemand met dementie te ervaren. Er is de mogelijkheid om in gesprek te gaan met professionals en is er informatie over dementie beschikbaar die u mee naar huis kunt nemen.

Soc. ‘Samen Sterk’ houdt open dag.

‘Samen Sterk’ is een sociëteit die bijna 40 jaar geleden is opgericht voor mensen met een lichamelijke beperking. Op onze soosdagen, eens in de maand op een donderdag, komen de leden vooral voor de gezelligheid en de gezamenlijke lunch. We houden soms een spellendag, een bingo of een quiz. Of er komt een gastspreker, met een bepaald onderwerp via de beamer en in juni houden we onze uitgaansdag (in de buurt).

Mede door de coronatijd, verhuizing en overlijden is ons ledental gezakt naar 16. We zouden er graag wat leden bij willen hebben. Daarom stellen we de soos nu ook open voor 55+ers die zich vaak alleen of eenzaam voelen en een gezellige dag wel zien zitten. Loop op 20 oktober geheel vrijblijvend eens binnen voor een eerste kennismaking.

 

Installeer
onze App

Install
×