GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Inspiratiesessie: Week van het Werk voor Westlandse werkgevers: “Samenwerken anders beschouwd”

26 september 2017, 14:00 – 16:00

Inspriratiesessie Week van het Werk: "Samenwerken anders beschouwd" 

 

Welke regelingen en subsdies zijn er voor werkgevers om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen? En hoe maakt u daar optimaal gebruik van? Hoe kunt u oudere werknemers voor uw onderneming behouden zonder grote arbeidsrechtelijke risico's? Wat mag u wel en niet vragen tijdens een sollicitatie en hoe moet u omgaan met de privacy van uw werknemers? Deze en vele andere onderwerpen staan centraal tijdens de gecombineerde inspiratiesessie die de specialisten van Valegis Advocaten, KraGd Notariaat en MVO Westland op dinsdag 26 september van 14.00 tot 16.00 uur tijdens de Week van het Werk bij Patijnenburg, Ambachtstraat 10 in Naaldwijk organiseren.

 

Wat kan er arbeidsrechtelijk nu eigenlijk wél en hoe regel ik dat zo goed mogelijk?

U wilt als ondernemer best mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of oudere werknemers aan het werk helpen. Niet alleen omdat u maatschappelijk betrokken bent, maar ook omdat u weet dat u daar als ondernemer zelf beter van kunt worden. Door het veelvoud en de veranderlijkheid van alle (subsidie)regelingen is lastig te doorgronden wat nou precies de mogelijkheden zijn. Mogelijk wordt u bij het aannemen van personeel ook nog eens afgeschrikt door verhalen over de strenge privacywetgeving, het ontslagrecht en de lange loondoorbetalingsplicht bij ziekte. Tijdens de inspiratiesessie worden door de experts van Valegis Advocaten fabels en feiten van elkaar onderscheiden.

 

Zijn er nieuwe vormen van samenwerking denkbaar? Wat is de toekomst? Wordt iedereen ZZP-er?

De laatste jaren is de druk op arbeidsparticipatie toegenomen. Ook door de economische groei is druk op de gehele arbeidsmarkt ontstaan: het is voor ondernemers steeds lastiger om mensen te vinden én te behouden. Er zijn diverse middelen beschikbaar om mensen aan uw bedrijf te binden door middel van werknemersparticipatie. Daarnaast zijn er rechtsvormen beschikbaar die een kapstok kunnen bieden om het voor werknemers mogelijk te maken samen een baan te vervullen. De experts van KraGd Notariaat nemen u mee in de mogelijkheden die werknemersparticipatie en werknemerscoöperatie bieden. Een blik in de toekomst!

 

U kunt zich aanmelden via: info@mvowestland.nl

 

Stel jouw vraag over deze ontmoeting