GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Maak er samen een feestdag van

De officiële feestdagen, ze staan bekend om het gevoel van samen, saamhorigheid en bij elkaar zijn. Maar wat doe je na deze feestdagen? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar blijft ontmoeten? En dat je het persoonlijke contact met anderen niet vergeet?

Dat is voor iedereen anders. Sommigen vinden het heel makkelijk om anderen ontmoeten, maar vinden het hierdoor lastig om met iedereen rekening te houden. De agenda zit soms zo snel vol. Hoe zorg je ervoor juist diegene op de radar te houden die niet zo makkelijk contact opzoekt. Mensen die graag anderen ontmoeten, maar het lastig vinden om op iemand af te stappen, hopen dat een ander het initiatief neemt. Daarbij zijn er heel wat mensen die niet goed weten wie ze het signaal moeten geven dat ze graag een keer iemand treffen.

In het vizier
Juist ook buiten de feestdagen en dus de rest van het jaar, is het fijn een ander te ontmoeten. Neem rustig de tijd en bedenk je eens met wie je binnenkort afspreekt om er samen een feestdag van te maken. Juist die kleine ontmoetingen kunnen voor velen aanvoelen als een echt feestje!

Ga eropuit
Kies ervoor om wat vaker een blokje om te lopen, ergens een kop koffie te drinken of bij de buren aan te bellen. Door zelf naar buiten te gaan kom je anderen tegen. Een mooi voorbeeld is een Westlands appartementencomplex. Veel bewoners kenden elkaar niet. Er was een klein groepje bewoners dat elkaar elke week zag en sprak tijdens een wekelijkse koffie-uurtje.

Eens per maand spreken ze af om ook iemand anders uit het complex uit te nodigen een keer mee te gaan naar het wekelijkse koffie-uurtje. Het is een vaste prik geworden en wie wil aanhaken, is van harte welkom. Er is geen verplichting, maar wel oog en aandacht voor elkaar. Het is een ochtend geworden waar de bewoners naar uitkijken, elke week weer.

Samen aan de slag
Dit is slechts een van de vele voorbeelden waar inwoners van Westland samen aan de slag gaan om elkaar te ontmoeten. Een beetje spannend is het wel. Door om te kijken naar elkaar, iemand uit te nodigen én op een uitnodiging in te gaan ontstaan er mooie ontmoetingen. Op deze manier vult het hele jaar zich met feestdagen. Ontmoetingen waar ‘samen zijn’ is waar het écht om draait.