GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Nieuws

Hoe ontmoet jij ná de feestdagen?

De feestdagen in december, ze kenmerken zich door prachtige lichtjes, warme huizen en hartverwarmende reclames van mensen die samen komen. Gelukkig kunnen we, ondanks alle geldende maatregelen, nog steeds met een klein gezelschap samen komen. Aandacht wordt gevraagd voor iedereen maar met name de eenzame ouderen.

70 Zonnebloemers genieten van een high-tea

Woensdag 27 oktober was het een drukte van belang in verenigingsgebouw Fata Morgana. Er was een heerlijke high-tea georganiseerd voor de deelnemers van de Zonnebloem.

WestlandOntmoet start ‘Hoi! Hoe is het?’-challenge

Grotendeels gehuld in kleurrijke vesten met daarop de tekst ‘Hoi! Hoe is het?’ trok de groep aanwezigen door het centrum van Monster. Ook wethouder Vreugdenhil deed mee aan de aftrap van WestlandOntmoet.

WestlandOntmoet brengt mensen bij elkaar

WestlandOntmoet brengt al vijf jaar mensen met elkaar in contact. Van donderdag 30 september tot donderdag 7 oktober zijn er extra veel activiteiten door heel Westland. Het is dan de Week van de Ontmoeting!

Signaalpunt Westland

Sinds juli is het Signaalpunt Westland online. Hier kunnen inwoners een signaal afgeven als ze zich eenzaam voelen of als ze zich zorgen maken om een ander. Het doel van het Signaalpunt is om nog meer inwoners die zich eenzaam voelen in beeld te krijgen en te ondersteunen.

Ontmoet elkaar na de zomer in Westland

Keuze uit vele activiteiten! De zomer is voor veel mensen een leuke tijd. Samen genieten van mooi weer of lekker even ertussenuit. Voor sommige mensen wordt het dan juist stil in hun omgeving. Maar nu vakantiegangers terug zijn, activiteiten weer opstarten en de scholen gaan beginnen komt er meer leven in de brouwerij.

Vind elkaar via WestlandOntmoet

WestlandOntmoet, zo bekend en vooral ook zo gewenst! Van 30 september tot en met 7 oktober ligt in heel Westland extra nadruk op de kracht van een ontmoeting. Nadruk op het elkaar ontmoeten, zonder dat het moet. Iedereen kan meedoen door het bezoeken of organiseren van een activiteit.

OPA EN OMA IN HET ZONNETJE?!

Vandaag, 4 juni, is het Nationale Opa en Oma dag. Deze feestdag is nog niet zo bekend, maar bestaat al sinds 2004. Zet jij jouw (o)pa en of (o)ma in het zonnetje als blijk van waardering en om met elkaar te genieten van de bijzondere band die je (groot)ouders met hun kleinkind(eren) hebben.

Ontmoeten kun je overal en altijd

Samen bewegen, gamen, muziek maken, netflixen, handwerken, de buurttuin opknappen, koffiedrinken, spelletjes doen, koken voor elkaar of een ander, bingo of een rollatorwandeltocht. Er is genoeg te doen in iedere buurt en het wordt echt gezelliger als je elkaar ontmoet, leert kennen en nog eens met elkaar afspreekt.

Subsidieregelingen coronasteun

Corona raakt ons allemaal. Iedereen heeft voor langere tijd zijn/haar sociale contacten moeten beperken. Met name jongeren en oudere mensen voelden zich hierdoor extra eenzaam. Om deze groepen te helpen om snel weer contact te maken met hun omgeving en leeftijdsgenoten zijn hiervoor extra steunmaatregelen getroffen vanuit Gemeente Westland.

TWEEDE NATIONALE BALKON BEWEEGDAG EEN FEIT

Vandaag is het ook de tweede Nationale Balkon Beweegdag! Op initiatief van Nationaal Ouderenfonds organiseren sport- en beweegprofessionals en vrijwilligers bij 250 woon- en zorglocaties het meest toegankelijke evenement van het jaar voor álle ouderen. Van bewegen tot dansen, bingo of zingen, alles kan en mag op Balkon Beweegdag.

Repetities eindmusical basisschool in tuin van verzorgingshuizen

Leerlingen uit groep 8 maken zich aan het eind van het schooljaar op voor het afscheid van hun basisschool. Het oefenen van de eindmusical is in volle gang en over de uiteindelijke uitvoering wordt druk nagedacht. In deze coronatijd vraagt dat om een bijzondere benadering. Wat kan wel en wat kan niet? WestlandOntmoet roept basisscholen en verzorgingshuizen op te kijken naar wat wél kan, zoals de generale repetitie in de tuin van een verzorgingshuis, zodat bewoners kunnen meegenieten.

Installeer
onze App

Install
×