GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Nieuws

Repetities eindmusical basisschool in tuin van verzorgingshuizen

Leerlingen uit groep 8 maken zich aan het eind van het schooljaar op voor het afscheid van hun basisschool. Het oefenen van de eindmusical is in volle gang en over de uiteindelijke uitvoering wordt druk nagedacht. In deze coronatijd vraagt dat om een bijzondere benadering. Wat kan wel en wat kan niet? WestlandOntmoet roept basisscholen en verzorgingshuizen op te kijken naar wat wél kan, zoals de generale repetitie in de tuin van een verzorgingshuis, zodat bewoners kunnen meegenieten.

NLDOET KOMT ERAAN, DOE JE MEE?

Op 28 en 29 mei organiseren we samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet. Tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland zetten we vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigen we iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Uiteraard doen we dat op een veilige manier! Veel mensen hebben zich […]

Kaarten voor bewoonster van De Kreek

Het zorgpersoneel van woonzorgcentrum De Kreek in ’s Gravenzande heeft een bijzondere oproep gedaan. Voor een dementerende bewoonster, die wenskaarten verzamelt, vragen ze mensen een kaartje te sturen. De vrouw spaart al haar hele leven wenskaarten. Ze plakt ze zorgvuldig in een boek en heeft er zo al 765 verzameld. Wie mee wil doen aan de actie kan een kaartje sturen naar De Kreek, afd…

WestlandOntmoet zorgt voor nieuwe ontmoetingen

De ‘ontmoetingsweek’ van WestlandOntmoet zit er weer op. In de periode vanaf 24 september tot
en met 4 oktober waren meer dan 70 ontmoetingsactiviteiten aangemeld. De afgelopen dagen
deden vele inwoners mee aan de verschillende activiteiten in alle kernen van Westland. Een
mooie manier voor jong en oud om nieuwe mensen én nieuwe activiteiten te leren kennen. Samen
meedoen is leuker dan alleen!

Houd afstand, maar blijf elkaar ontmoeten

Het gaat niet goed met het aantal coronabesmettingen in Nederland. Op dinsdag 29
september 2020, 18.00 uur zijn daarom verscherpte maatregelen ingegaan. Alleen als we
allemaal de basisregels naleven kunnen we corona onder controle krijgen.

Geef een ‘Ontmoetingsboeketje’ tijdens WestlandOntmoet

Anderen ontmoeten is belangrijk, dat is de afgelopen periode wel duidelijk geworden. Veel mensen hebben zich eenzaam gevoeld, niet alleen ouderen maar ook heel veel jongeren hadden daar last van. Door een ontmoeting voel je je verbonden en heb je het gevoel dat je ertoe doet. WestlandOntmoet biedt, van 24 september tot en met 4 oktober, veel activiteiten waarbij je de kans krijgt om nieuwe contacten aan te gaan en bestaande contacten uit te bouwen.

Ervaar juist nu de kracht van ontmoeting tijdens WestlandOntmoet

De afgelopen periode was het gemis aan een praatje, samen een kopje koffie drinken of een korte wandeling voelbaar voor veel mensen. Daardoor is nog duidelijker geworden hoe belangrijk ontmoeten is. De kracht van een ontmoeting is dat je je verbonden voelt en het gevoel hebt dat je ertoe doet. Ook kleine ontmoetingen kunnen een groot verschil maken. WestlandOntmoet biedt daarom, van 24 september tot en met 4 oktober, weer extra kans om nieuwe contacten aan te gaan en bestaande contacten uit te bouwen.
Ook dit jaar zijn er weer uiteenlopende ontmoetingen door heel Westland. Van koffiedrinken of een bingo in het wijkcentrum tot een sportieve ontmoeting bij een sportvereniging. Of wat dacht je van vogels observeren in de natuur, een voorleeslunch in de bibliotheek en een gezamenlijke strandwandeling onder leiding van een wandelcoach! Op www.WestlandOntmoet.nl vind je alle ontmoetingen met data en informatie over aanmelden. Uiteraard wordt bij alle ontmoetingen rekening gehouden met de geldende maatregelen.
Op afstand dichtbij
Door alle maatregelen en de tijd waarin we ons bevinden, zijn we juist bewuster aan het ontmoeten. En dan blijkt dat je op gepaste afstand toch heel dichtbij kunt zijn. Ontmoeten gaat helemaal niet om grote groepen en uitgebreide evenementen. Ontmoeten is juist nu krachtig vanwege de lage drempel en kleinschaligheid.
Wie ontmoet jij
Dus?! Wie ontmoet jij van 24 september tot en met 4 oktober? Kies een mooie ontmoeting uit op www.WestlandOntmoet.nl of spreek gewoon eens af met de buurman waar je normaal alleen naar zwaait of met een vriendin waarbij het contact de afgelopen jaren wat verwaterd is. En ontmoeten stopt natuurlijk niet na de week van WestlandOntmoet. Het hele jaar door is ontmoeten belangrijk. De kracht van ontmoeting zit juist in het terugkerende en waardevolle contact dat uit de eerste ontmoeting kan ontstaan.
WestlandOntmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, Gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn.

Activiteiten in de buurt aanmelden voor WestlandOntmoet

Ontmoeten is altijd belangrijk, maar zeker in deze tijd waarin veel mensen zich door corona nog eenzamer voelen. Ouderen raken in een isolement, maar ook alleenstaanden en jongeren worden meer door eenzaamheid geraakt. Door de coronamaatregelen zijn we vaker thuis en zien we minder mensen. De kracht van écht ontmoeten en aandacht voor elkaar is juist nu des te groter.

Wij dagen jou uit!

Graag vragen we in deze zomervakantie jouw aandacht voor WestlandOntmoet in 2020. Met de aftrap van de vierde editie van WestlandOntmoet op donderdag 16 juli in Monster, is het startschot gegeven. Het startschot om kleinschalige en laagdrempelige ontmoetingen voor WestlandOntmoet (in de periode van 24 september tot en met 4 oktober) te bedenken én aan te melden op deze website.

Bijzondere aftrap van vierde editie WestlandOntmoet

Op het Kerkplein in Monster vond vandaag de aftrap van de vierde editie van WestlandOntmoet plaats. Op gepaste afstand en met inachtneming van de aangegeven maatregelen, werd het startschot gegeven door wethouder Piet Vreugdenhil.

Burendag 2020 in aantocht

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In 2020 vieren we Burendag op 26 september.

Video opening eerste Ontmoetingskasje

Het was wat betreft het bezoek de afgelopen maanden rustig in de Westlandse verzorgingshuizen. Om bewoners te beschermen tegen het coronavirus was bezoek niet mogelijk. Een enorm gemis natuurlijk, maar vanaf maandag 18 mei 2020 kunnen bewoners van

Installeer
onze App

Install
×