GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Nieuws

Bewoners De Kreek krijgen bezoek in eerste Ontmoetingskasje

Het was wat betreft het bezoek de afgelopen maanden rustig in de Westlandse verzorgingshuizen. Om bewoners te beschermen tegen het coronavirus was bezoek niet mogelijk. Een enorm gemis natuurlijk, maar vanaf maandag 18 mei 2020 kunnen bewoners van onder andere woonzorgcentrum De Kreek hun geliefde partner, kinderen, kleinkinderen en andere familieleden na lange tijd weer zien in een ontmoetingskasje.

Ontmoetingskasjes bij Westlandse verzorgingstehuizen

In de toespraak van onze Koning op 20 maart werd het al genoemd, het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Samen met vele andere, was het ook deze oproep die de betrokkenen bij WestlandOntmoet activeerden een invulling te vinden om elkaar op cruciale momenten te blijven ontmoeten. WestlandOntmoet is de katalysator van de maar liefst 5 (!!) ontmoetingskasjes die komende tijd bij diverse Westlandse verzorgingstehuizen worden gebouwd.

Nieuwe diensten Vitis Welzijn: Vitis Online en Vitaal in de Regio

Vitis Welzijn zet zich in deze tijd van beperkingen, in voor een interessant alternatief aanbod. Jaarlijks vormen de wijkcentra met 180.000 bezoeken immers een fijne dagbesteding voor vele Westlanders en wij voelen dit gemis maar al te goed.

Vitaal in de regio nu thuis via de WOS

Donderdag lanceerde de WOS in samenwerking met Vitis Welzijn een nieuw televisieprogramma: ‘Vitaal in de Regio’. Door het aanbieden van bewegingslessen, yoga en mindfullness kunnen streekgenoten zowel fysiek als mentaal fit blijven in deze coronatijd.

Behoefte aan een telefoontje? Het kan!

We begrijpen het heel goed. De restricties vanwege het COVID-19 virus helpen iedereen om het risico op een Corona-besmetting te verlagen. Juist dat maakt het wel dat je je eenzaam kunt voelen. Heb je behoefte aan een telefoontje? Kies zelf wie je belt!

Ontmoetingsalternatieven tijdens Coronacrisis

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan.

Ontmoeten doe je overal – in de bibliotheek

De bibliotheek is al lang geen verzameling van boeken meer, maar een ontmoetingsplaats voor jong en oud. In bijna elke kern van het Westland is een bibliotheek en in 2018 kwamen ruim 516.000 bezoekers in de negen Westlandse vestigingen. Voor een toenemend aantal mensen is het een dynamische en gastvrije ontmoetingsplek waar je komt om te lezen, te leren en kennis met elkaar te delen. Dit maakt Bibliotheek Westland dé laagdrempelige plek in de samenleving waar diversiteit een vanzelfsprekendheid is, iedereen is welkom en voelt zich er thuis.

WestlandOntmoet is overal, start u mee op 26 september?

Op donderdag 26 september gaat WestlandOntmoet op een feestelijke manier van start. Wethouder Piet Vreugdenhil snijdt om 16.30 uur een ontmoetingstaart aan bij lunchroom Bijzonder in De Lier. Dat is het startsein van het ‘menselijke lint van ontmoetingen’ dat tijdens WestlandOntmoet door Westland slingert. Met elkaar maken we eenzaamheid bespreekbaar en organiseren we activiteiten voor iedereen die zich uitgenodigd voelt.

Ontmoeten doe je overal – supermarkt, Jumbo Koornneef

“Een kort praatje met de klant wordt vaak erg gewaardeerd”
De Jumbo in Vlijmen (Brabant) was nog niet zo lang geleden in het landelijke nieuws met een speciale ‘kletskassa’. Een nieuw soort kassa voor mensen die niet zo veel haast hebben en behoefte hebben om een praatje te maken. Ook Jumbo Koornneef maakt het in Westland leuker en makkelijker om elkaar in de supermarkt te ontmoeten.

Burgemeester Bouke Arends start actie ‘ontmoetingsgebakjes’

In aanloop naar WestlandOntmoet geeft burgemeester Bouke Arends maandag 9 september om 12.30 uur de aftrap van de actie met ‘ontmoetingsgebakjes’. Bij bakkerij Langerak in De Lier koopt hij het eerste doosje met de speciale WestlandOnmoet-gebakjes. Deze actie helpt inwoners op weg om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten.

Ontmoeten doe je overal – Olympus ‘70

Samen genieten van hardlopen bij Olympus ‘70
Na haar scheiding raakte Claudia de Wit in een behoorlijke dip. Haar huwelijk strandde na dertig jaar, de kinderen waren al een tijdje de deur uit. Claudia moest wennen aan het alleen leven. Jarenlang had ze voor haar gezin gezorgd. Ze besloot haar oude passie weer op te pakken en trok de stoute schoenen aan. Na een training bij atletiekvereniging Olympus ’70 was ze verkocht!

Ontmoeten doe je overal – het wijkcentrum

Je ziet weer eens andere mensen
Toen haar man zestien jaar geleden overleed, kwam Wil van der Boogaard (82) er alleen voor te staan. “Ik houd van mensen om me heen en zonder kinderen voel ik me best wel eens alleen,” zegt ze. Ze besloot om bij wijkcentrum ‘t Anker in De Lier te gaan kijken en is daar blijven hangen. Als deelnemer aan activiteiten én als vrijwilliger.

Installeer
onze App

Install
×