GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Nieuws

Ontmoeten doe je overal – in de buurt

Een goede buur is beter dan…
De bekende uitspraak ´een goede buur is beter dan een verre vriend´, kan een groot verschil maken voor buurtbewoners. Het is goed dat buren naar elkaar omzien en het zorgt ervoor dat buurten sociaal en levendig blijven. Je kan als buurt samen een activiteit organiseren maar denk vooral ook eens aan dat kopje koffie bij de buurman die zijn vrouw heeft verloren.

WestlandOntmoet is overal

Een mooi initiatief dat jaarlijks groeit in aandacht. Dit jaar staat WestlandOntmoet op de kalender van 27 september tot en met 8 oktober. In deze periode maken we met elkaar eenzaamheid bespreekbaar en maken we inwoners bewust van de eenzaamheid om hen heen. De activiteiten die worden georganiseerd door betrokkenen zijn uiteraard voor iedereen. En jij bent toch ook betrokken?!

Start van WestlandOntmoet met pop-up lunch

Op het Marktplein in ’s-Gravenzande krioelde het vandaag van de mensen. Om 12 uur werd het startsein gegeven voor het derde seizoen van WestlandOntmoet. Van 27 september tot en met 8 oktober dit jaar staat Westland in het teken van ontmoetingen. WestlandOntmoet stimuleert om eens met iemand af te spreken die je doorgaans niet zo veel spreekt.

STUUR EEN KERSTKAART

Veel ouderen brengen de feestdagen alleen door. Een kaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende betekent daarom veel voor hen. Doe je mee? Stuur een kerstkaart naar eenzame ouderen.

POPUP-LUNCH STARTSEIN TWEEDE EDITIE WESTLANDONTMOET

Het Vliethof in Wateringen stond op 20 september in het teken van WestlandOntmoet. Tijdens de daar georganiseerde popup-lunch klonk het startsein van de tweede editie van WestlandOntmoet. Aanwezig waren organisatoren van activiteiten die van 20 tot en met 30 september plaatsvinden in de week van WestlandOntmoet in de verschillende dorpskernen in Westland. Het ruim-gedekte lunchbuffet zorgde voor een bijzonder aanzuigende werking, waardoor ook passanten konden aanschuiven bij de lunch. 

POPUP LUNCH ALS START VAN WESTLANDONTMOET 2018

Van 20 tot en met 30 september maken we met elkaar de tweede editie van WestlandOntmoet mogelijk. Het gaat om de kracht van een ontmoeting van twee of meer mensen die elkaar treffen. Een glimlach, een toereikende hand, een luisterend oor of een maatje om mee af te spreken en samen activiteiten te ondernemen. De kwaliteit van de ontmoeting en de kans op een herhaling staan voorop. En met elkaar zetten we ons in voor díe ontmoetingen.

Het boomerang-effect

WestlandOntmoet elkaar van 20 tot en met 30 september, maar uiteraard ook voor en na die tijd. Heb jij al een kaart gekregen? Met deze kaart van WestlandOntmoet vragen we actief aandacht voor de leuke en eenvoudige activiteiten die men kan ondernemen. Uiteraard krijgt de ontvanger de kaart niet van WestlandOntmoet, maar wordt men door iemand persoonlijk uitgenodigd een activiteit te ondernemen. 

Tref (het met) elkaar!

Vaak zit gevoel van geluk in kleine dingen. Even een bakkie doen bij de buren. Gezellig een praatje met de postbode. Even bellen met een vriend of vriendin. Lekker een rondje fietsen. Het zijn juist die eenvoudige activiteiten die men doet, waarbij je kunt terugkijken op een mooie herinnering. Een herinnering waarin je het treft met elkaar. 

WestlandOntmoet toch ook uw organisatie?!

Organiseert u mee? Het grootse succes van de kleine activiteiten heeft bij de eerste editie ontzettend veel indruk gemaakt. Daarom vindt van 20 tot en met 30 september 2018 de tweede editie van ‘WestlandOntmoet’ plaats. De week van WestlandOntmoet wordt in Westland weer groots opgepakt. 

Ontmoetingslunch WestlandOntmoet overweldigend succes

De kickoff van het nieuwe seizoen voor WestlandOntmoet was vrijdag 18 mei een daverend succes. De gastvrije ontvangst in Winkelcentrum De Tuinen maakte het mogelijk om de organisatoren van de vele ontmoetingen uit 2017 uit te nodigen voor een lunch waar de ontmoeting uiteraard centraal stond. Iedere aanwezige verzorgde een heerlijk onderdeel van de lunch, met extra dank aan Lunchroom Bijzonder, de broodjesservice van Patijnenburg, Meesterbakker Roodenrijs en Verhuurservice Trefzeker. Voor de nieuwe wethouder Piet Vreugdenhil een kickoff met een kleurrijke invulling. 

Stem WestlandOntmoet naar vrijwiligersprijs

WestlandOntmoet is een van de 150 projecten die kans maken op de publieksprijs van de Meer dan handen Vrijwilligersprijs. De inzet van álle vrijwilligers bij en tijdens WestlandOntmoet, de positieve insteek van het initiatief en de nauwe samenwerking tussen diverse organisaties hebben bijgedragen aan het enorme succes aan de eerste editie in 2017. Daarom roept WestlandOntmoet iedereen op hun publieks-stem uit te brengen. 

Stem WestlandOntmoet naar de finale

De inzet van álle vrijwilligers bij en tijdens WestlandOntmoet, de positieve insteek en de nauwe samenwerking tussen diverse sociale organisaties hebben bijgedragen aan het enorme succes.

Installeer
onze App

Install
×