GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Expositie 'Natuur in detail – Botanische kunst van Anita Walsmit Sachs'

Expositie 'Natuur in detail – Botanische kunst van Anita Walsmit Sachs'

Datum ontmoeting: 09-06-2023

Van: 13:00
Tot: 17:00

De tentoonstelling ‘Natuur in detail – Botanische kunst van Anita Walsmit Sachs’ is vanaf 9 juni te bewonderen in het Westlands Museum. Walsmit Sachs is een van de bekendste botanische kunstenaars in Nederland. Dit jaar maakt ze 25 jaar botanische tekeningen van bloemen en planten. Haar werk is te zien in musea en tentoonstellingen over de hele wereld, van Italië tot Japan en van Amerika tot Australië en nu voor het eerst in het Westland.

Op de tentoonstelling zijn de hoogtepunten uit haar oeuvre te zien, waarin ze haar verwondering over de pracht van de natuur in aquarelverf heeft gevangen. Speciale aandacht gaat uit naar haar weergave van bloemen en planten die in het Westland geteeld worden. Al vanaf het einde van de 19de eeuw worden er bollen en later ook bloemen en potplanten in de kassen in het Westland gekweekt. De historische tuin van het museum vormt een bloeiende aanvulling op de tentoonstelling.

Dorp(en) ontmoeting : Honselersdijk

Ik wil wel maar niet alleen

Wil je graag deelnemen aan deze activiteit maar ga je liever niet alleen? Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan

Installeer
onze App

Install
×