GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Signaalpunt Westland

Sinds juli is het Signaalpunt Westland online. Hier kunnen inwoners een signaal afgeven als ze zich eenzaam voelen of als ze zich zorgen maken om een ander. Het doel van het Signaalpunt is om nog meer inwoners die zich eenzaam voelen in beeld te krijgen en te ondersteunen.

Het Signaalpunt is er ook voor u als vrijwilliger of professional. Nadat u in gesprek bent geweest met mensen met eenzaamheidsgevoelens, kunt u hen doorverwijzen naar het Signaalpuntwestland en/of daar zelf een signaal afgeven. Directeur van Vitis Welzijn Liesbeth Koornneef: ”Het meest krachtig is dat mensen eerst met elkaar in contact komen en samen praten over eenzaamheidsgevoelens. Mocht er behoefte zijn aan ondersteuning, dan kan iemand een signaal afgeven op signaalpuntwestland.nl. Een professional van Vitis Welzijn neemt dan contact op om de situatie verkennen. Indien nodig, gewenst én uitsluitend met toestemming van de betrokkene kunnen vervolgstappen gezet worden”.

Inmiddels is een campagne gestart om het Signaalpunt onder het brede publiek bekendheid te geven. Hebt u onderstaand spotje al gespot op de WOS?