GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Wandeling voor Project Bas in Monster

30 september 2017, 13:00 – 15:30

Wandeling voor Project Bas

De Westlandse Stichting Buitengewoon Actieve Breinen organiseert samen met vrijwilliger Jennifer Spitsbaard een wandeling met honden vanaf Strandopgang Schelpenpad in Monster. Met deze wandeling starten we Jennifer's project, Project Bas. Het is haar idee om mensen die herstellen van lichte psychische klachten, te koppelen aan asielhonden en dit gaan Jennifer en wij uitvoeren in samenwerking met Clinidogs uit Den Hoorn, Texel. Met deze wandeling willen we de ontmoetingen tot stand brengen tussen:

mensen met en zonder diagnoses; honden en asielhonden; hondentrainers; asiels en GGZ instellingen

Wanneer we samen wandelen en spelen, vergeten we onze achtergrond en zijn we gewoon mensen en honden, samen op het strand.

Waarom Project Bas?

De zorg voor een hond brengt structuur in het leven van een mens. Je moet met hem naar buiten, hoe jij je ook voelt. Je zult op tijd opstaan en uiteindelijk hem nog uitlaten voordat je gaat slapen. Je moet naar de winkel om eten voor hem te halen en eet dan gelijk zelf. Tijdens de wandeling krijg je lichaamsbeweging. Bovendien ontmoet je andere mensen met honden en maak je deel uit van een soort subcultuur van mensen die elkaar begrijpen, die sociaal contact normaal vinden, net als een hond. Een hond is altijd blij om je te zien. Hij stelt geen vragen, veroordeelt niet en wanneer je hem aait of knuffelt, vermindert de stress.

De ontmoeting

We verzamelen om 13:00 uur bij strandopgang Schelpenpad in Monster, waar koffie, thee, limonade en broodjes klaarstaan. Vervolgens maken we een wandeling over het strand en door de duinen lopen we weer terug.

Deelname aan deze ontmoeting is gratis. Donaties zijn wel zeer welkom. Voor meer informatie, aanmelden en eventueel doneren, zie onze website: www.stichting-bab.nl

Stel jouw vraag over deze ontmoeting