GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Week van de Ontmoeting: Kom samen in beweging

Behoefte aan verbinding is een mens eigen. Toch is het hebben van waardevolle contacten niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarvoor is extra aandacht tijdens de Week van de Ontmoeting. Van 23 september tot en met 2 oktober laat WestlandOntmoet alle initiatieven waar inwoners elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten, bruisen.

Iedereen kan meedoen én bijdragen aan de Week van de Ontmoeting. Bijvoorbeeld door reguliere activiteiten open te stellen of iets nieuws op touw te zetten. Denk aan een ontbijt, creatieve workshop, buurtfeest, bingo of beweegactiviteit waar voldoende ruimte is om elkaar te leren kennen. Maar ook kleine gebaren als een kop theedrinken met de buurman, een ansichtkaart versturen of chocolade langsbrengen kunnen grootse effecten hebben en een ander écht blij maken.

“Er zijn honderden ideeën. Je moet alleen die eerste stap zetten”, zegt Piet van der Valk, mede-initiatiefnemer van WestlandOntmoet. Als voorbeeld noemt hij de sportaanbieders. “Sport heeft niet alleen een sportieve maar ook een verbindende sociale waarde. Op en rond het sportveld kunnen ontmoetingen plaatsvinden die ervoor zorgen dat mensen het gevoel krijgen erbij te horen en gezien te worden. Het is belangrijk dat sportverenigingen zich bewust zijn van hun maatschappelijke rol. In bestuurskamers zou meer gepraat moeten worden over hoe de toegang voor een doelgroep als ouderen te vergemakkelijken en zo betekenisvolle ontmoetingen te laten ontstaan.”

Activiteiten met een terugkerend karakter zorgen er volgens Van der Valk voor dat mensen elkaar regelmatig ontmoeten waardoor er écht contact ontstaat. “Er gebeurt al veel in Westland. Om meer bekendheid te geven aan deze ontmoetingen, houden we op onze website actief een agenda bij. Zodat iedereen op de computer kan nazien wát waar georganiseerd wordt. Zeker ook verenigingen die te maken hebben met een snelle doorstroom van leden, denk aan koersbal en jeu de boules, doen er verstandig aan hun wekelijkse speelavond bij ons op de agenda te zetten. Hiermee doen ze automatisch ook aan ledenwerving. Bovendien vormt de agenda een bron van inspiratie voor iedereen die zélf ook een ontmoeting wil organiseren.”

Kijk wat jij kunt doen tijdens de Week van de Ontmoeting 2022 op www.WestlandOntmoet.nl

WestlandOntmoet
Ontmoeten kun je het hele jaar via WestlandOntmoet. Op veel plekken zijn er ontmoetingen in kleine groepjes of zelfs met twee mensen. Van 23 september tot 2 oktober besteedt WestlandOntmoet extra aandacht aan de kracht van ontmoeten tijdens de Week van de Ontmoeting.

Ook in Westland is veel behoefte aan een glimlach, een toereikende hand, een luisterend oor of een maatje om mee af te spreken en samen iets te doen. Denk aan een barbecue, bingomiddag, dansavond, theekransje, (voor)leesmiddag, onderhoudsactie, etc.

Kom zelf in actie en organiseer een mooie ontmoeting. Op de website kun je de ontmoetingen aanmelden: www.WestlandOntmoet.nl