GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

WestlandOntmoet brengt mensen bij elkaar

Kom ook en neem iemand mee! “Mijn man is twee jaar overleden, we gingen vaak samen op stap en hadden het fijn. We hebben twee lieve kinderen en inmiddels ook drie schatten van kleinkinderen. Ze wonen helaas ver weg, tegen de grens van Duitsland aan. Ze bellen vaak en ik heb een fijn contact met ze. Maar ja, even een kopje koffie of met de kleinkinderen naar de kinderboerderij om de hoek, is lastig”, vertelt mevrouw Wagenaar uit Monster.

Kleine ontmoetingen maken een groot verschil
“Twee jaar geleden voelden de dagen lang en voelde ik mij regelmatig eenzaam. Het contact met mijn buren bestond, toen mijn man nog leefde, voornamelijk uit elkaar gedag zeggen en dat was prima. Maar nu voelde ik een behoefte aan meer contact en heb toen eens een écht gesprek met de buurvrouw aangeknoopt. Na dat fijne gesprek kwam een kopje koffie en gingen we samen wandelen. De buurvrouw nam mij vorig jaar, tijdens WestlandOntmoet, ook mee naar een leuke, creatieve activiteit in wijkcentrum De Noviteit in Monster. We hebben een heerlijke middag gehad en hebben allebei weer nieuwe mensen ontmoet. Ik mis mijn man nog steeds, maar ik kan echt zeggen dat de dagen niet meer zo lang duren en dat ik mezelf rijk voel met de nieuwe mensen die ik heb mogen ontmoeten. Het begon klein, gewoon een ontmoeting bij de voordeur, en nu heb ik wekelijks contact en gaan we regelmatig samen op pad”, sluit mevrouw Wagenaar enthousiast af.

Week van de Ontmoeting
WestlandOntmoet brengt al vijf jaar mensen met elkaar in contact. Van donderdag 30 september tot donderdag 7 oktober zijn er extra veel activiteiten door heel Westland. Het is dan de Week van de Ontmoeting! Er is genoeg te doen en voor ieder iets dat hen past. Met elkaar bewegen, muziek maken, handwerken, de buurttuin opknappen, koffiedrinken, spelletjes doen, gamen, koken voor de buren, bingo of een rollatorwandeltocht. Ontmoeten doe je met elkaar. Het hele jaar door. Dat kan in het wijkcentrum zijn, in de bibliotheek of gewoon in de straat of tuin. Het hoeft niet groots te zijn. Spreek eens met elkaar af om samen te gaan fietsen of wandelen. Organiseer samen iets met de buren, jong en oud door elkaar. Er is genoeg te doen in de buurt en het wordt echt gezelliger als je elkaar ontmoet, leert kennen en nog eens met elkaar afspreekt.

Stap over de drempel en ontmoet
Daarom hierbij de uitnodiging om – soms letterlijk – over de drempel te stappen. Vraag ook een ander om mee te komen. Iemand die het misschien een beetje spannend vindt of niet zoveel mensen ziet of zelf niet zo gemakkelijk de deur uitkomt. Vaak is zo’n ontmoeting voor herhaling vatbaar! Benieuwd wat tijdens WestlandOntmoet, en ook zeker daarna, voor u of jou een leuke activiteit is? Ontdek het in de agenda of via de handige app die u via www.westlandontmoet.nl heel eenvoudig op uw telefoon kunt installeren.