GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

WestlandOntmoet start ‘Hoi! Hoe is het?’-challenge

Zomaar een glimlach, een ‘hallo’ of een gesprekje is goed voor je humeur. En goed voor het gemoed van de ander. Je wordt er nét een beetje vrolijker van! En voor sommigen betekent het zelfs nog meer. Het is ook een mooi begin van een praatje. Vandaag was de aftrap van de Week van de Ontmoeting van WestlandOntmoet, die samenvalt met de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Tijdens een historische wandeling door Monster werden onder het genot van heerlijke Westlandse druiven mooie gesprekken gevoerd met elkaar én met de mensen onderweg.

Kleine ontmoetingen maken een groot verschil
Grotendeels gehuld in kleurrijke vesten met daarop de tekst ‘Hoi! Hoe is het?’ trok de groep aanwezigen door het centrum van Monster. Ook wethouder Vreugdenhil deed mee aan de aftrap van WestlandOntmoet. ‘Ontmoeten is ongedwongen. Dat de Week van de Ontmoeting van WestlandOntmoet tegelijk valt met onder andere de Week tegen Eenzaamheid, de week tegen pesten én de opening van het tweede hospice in Westland is fantastisch. Alleen dat al zegt genoeg. Neem af en toe de tijd voor een oprecht gesprek en besteed aandacht aan degene die je tegenkomt’, aldus wethouder Vreugdenhil.

Renske van Kooij, directeur Bibliotheek Westland en mede-initiatiefnemer van WestlandOntmoet, is erg blij met de Hoi!-challenge van WestlandOntmoet. Enthousiast vertelt zij: ‘Je wilt mensen stimuleren elkaar te ontmoeten. In elke dorpskern vind je de sociaal makelaars van Vitis Welzijn en een bibliotheek, maar er zijn nog zoveel meer organisaties in Westland die ontmoetingsactiviteiten organiseren. Daarom kun je in elke dorpskern het ‘Hoi!-team’ tegenkomen om te ervaren hoe verrassend fijn het is om mensen te ontmoeten. Dat voelt als een jas die past. Dus wie pakt het Hoi!-vest aan voor in zijn of haar dorp?’

Week van de Ontmoeting
WestlandOntmoet brengt al vijf jaar mensen met elkaar in contact. Van donderdag 30 september tot donderdag 7 oktober zijn er extra veel activiteiten door heel Westland. Deze Week van de Ontmoeting valt samen met de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ontmoeten doe je met elkaar. Het hele jaar door. Dat kan in het wijkcentrum zijn, in de bibliotheek of gewoon in de straat of tuin. Het hoeft niet groots te zijn. Spreek eens met elkaar af om samen te gaan fietsen of wandelen. Organiseer samen iets met de buren, jong en oud door elkaar. Er is genoeg te doen in de buurt en het wordt echt gezelliger als je elkaar ontmoet, leert kennen en nog eens met elkaar afspreekt.

Stap over de drempel en ontmoet
Daarom hierbij de uitnodiging om – soms letterlijk – over de drempel te stappen. Vraag ook een ander om mee te komen. Iemand die het misschien een beetje spannend vindt of niet zoveel mensen ziet of zelf niet zo gemakkelijk de deur uitkomt. Vaak is zo’n ontmoeting voor herhaling vatbaar! Benieuwd wat tijdens WestlandOntmoet, en ook zeker daarna, voor u of jou een leuke activiteit is? Ontdek het in de agenda van www.WestlandOntmoet.nl of via de handige app die u binnenkort heel eenvoudig op uw telefoon kunt installeren.