Bak-challenge: doe mee en maak iemand blij

Op vrijdag 8 maart is het Nationale Pannenkoekdag. Een mooie gelegenheid voor een challenge, meent WestlandOntmoet. Dé (online)vindplaats voor ontmoetingsactiviteiten nodigt zoveel mogelijk mensen en organisaties uit om pannenkoeken te bakken en die samen op te eten.

“Met zoiets simpels als een pannenkoek kan je al positieve impact maken”, zegt Anita Bassie, projectleider van WestlandOntmoet. “Pannenkoeken verbroederen. Dat bleek vorig jaar ook, toen op vele plekken de pannen op het vuur gingen om voor mede-Westlanders te bakken.”

Deze eerste editie van de bak-challenge was volgens Bassie meteen een groot succes en smaakt zeker naar meer. “Hierbij doen we dan ook opnieuw een oproep om Westland iets mooier te maken door het geven van iets kleins als een pannenkoek. Je kan bakken voor mensen die je kent en hen uitnodigen om de pannenkoeken gezellig samen op te eten. Of je kan ervoor kiezen om je pannenkoeken langs te brengen bij je familie, buren of een organisatie in de buurt, bijvoorbeeld een woonzorgcentra.”

Tefal, Blue Band en Koopmans startten Nationale Pannenkoekdag in 2007 om extra aandacht te geven aan de ouderen in Nederland. Met pannenkoeken. Samen eten zorgt voor ontmoeting, weet ook de zegsvrouw van WestlandOntmoet. “Het geeft binding.”

Inmiddels is het maatschappelijke initiatief uitgegroeid tot een landelijke happening waarbij meer dan duizend basisscholen in het land stapels pannenkoeken bakken. WestlandOntmoet wil het pannenkoekfestijn nog een stukje breder trekken. “Hoe meer mensen en organisaties zich aansluiten, hoe meer plezier, hoe meer waarde.”

“Scholen die willen meebakken, kunnen zich tot 7 februari aanmelden via www.pannenkoekdag.nl met de unieke deelnamecode die elke basisschool heeft ontvangen”, geeft Bassie aan. “Als deelnemende school ontvang je gratis het startpakket, met daarin pannenkoekenmix voor circa honderd pannenkoeken, vloeibare margarine, tafelkleden, servetten, koksmutsen, placemats en slingersjablonen. Mooi meegenomen, toch?”

Accepteer jij deze bak-challenge? Serveer de pannenkoeken op 8 maart met een glimlach en deel je foto of filmpje op social media met @WestlandOntmoet en gebruik de hashtags #samenontmoeten en #pannenkoekdag