Ontmoet en

geniet van

elkaar

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wat is WestlandOntmoet?

Tijdens WestlandOntmoet besteden we extra aandacht aan de activiteiten en ontmoetingen die plaatsvinden om zo ook na deze periode mensen te activeren elkaar te ontmoeten. Ook enthousiasmeren we anderen om zélf een ontmoeting te organiseren. Dat doen we het hele jaar door. Tijdens de Week van de Ontmoeting geeft WestlandOntmoet hier extra aandacht aan.

Wanneer is WestlandOntmoet?

WestlandOntmoet is het hele jaar. Van 19 tot en met 28 september 2024 organiseren we de Week van de Ontmoeting en geven we extra aandacht aan de kracht van een ontmoeting. Op www.westlandontmoet.nl kan iedereen een ontmoetingsmogelijkheid aanmelden of zich aanmelden voor een leuke ontmoeting in zijn of haar omgeving.

Waarom organiseert WestlandOntmoet een tiendaagse Week van de Ontmoeting?

WestlandOntmoet vindt het belangrijk om zoveel mogelijk ontmoetingen te laten plaatsvinden waarbij mensen ook echt met elkaar in gesprek komen. Dat doen we het hele jaar door. We ernaar streven voor elke doelgroep een aantal mogelijke ontmoetingen te (laten) organiseren, verspreid over 10 dagen. Op deze manier kunnen meer mensen elkaar ontmoeten. Uiteraard motiveren we daarom deelnemers aan ontmoetingen om na deze week in september ook contact op te nemen met elkaar. Door de Week van de Ontmoeting 10 of 11 dagen te laten zijn, koppelen we ook burendag aan deze week.

Deelnemen aan een ontmoeting

Hoe vind ik een ontmoeting die bij mij past?

Op de website www.WestlandOntmoet.nl staan in de agenda diverse ontmoetingen. Bezoek deze pagina regelmatig, want de ontmoetingen worden continu aangemeld. Kijk of de datum je uitkomt en of je aan de ontmoeting wilt deelnemen. Indien nodig meld je je aan voor de ontmoeting via het aangegeven e-mailadres.

Kan ik aan meerdere ontmoetingen deelnemen?

WestlandOntmoet stimuleert anderen om zoveel mogelijk ontmoetingen te hebben. De kwaliteit van de ontmoeting staan hierbij voorop. Als de ontmoetingen niet op hetzelfde tijdstip plaatsvinden, kun je aan meerdere ontmoetingen deelnemen.

Zijn er kosten verbonden bij deelname aan een ontmoeting?
Als WestlandOntmoet streven we ernaar zoveel mogelijk laagdrempelige ontmoetingen te organiseren. Het kan zijn dat aan een ontmoeting kosten verbonden zijn voor consumpties, etc. Als dit het geval is, dan staat dit aangegeven voordat je je aanmeldt voor deze ontmoeting.

Organisatie van een ontmoeting

Hoe vind ik deelnemers voor mijn ontmoeting?

Mede door jouw ontmoeting op de website www.WestlandOntmoet.nl te zetten geef je aandacht aan de activiteit. Het is ook goed om jouw omgeving attent te maken dat je met een activiteit deelneemt onder de vlag van WestlandOntmoet. Geef daarbij duidelijk aan of men zich vooraf moet aanmelden. Je kunt ook een ontmoeting organiseren met vrije inloop. Omschrijf jouw activiteit wervend zodat mensen enthousiast raken als ze lezen over hetgeen je organiseert.

Is er een maximum aantal ontmoetingen dat wij mogen organiseren?
Er is geen maximum van het aantal ontmoetingen dat je mag organiseren. Organiseer je meerdere ontmoetingen, meld deze dan allemaal aan. Denk wel goed na over de doelgroep waarvoor je de ontmoeting organiseert en de datum.
Ik heb mijn ontmoeting aangemeld, hoe kan ik de gegevens wijzigen?

Je hebt jouw ontmoeting aangemeld via het formulier op www.WestlandOntmoet.nl. Stuur een e-mail naar info@WestlandOntmoet.nl om de wijzigingen door te geven. Vermeld duidelijk de naam en datum van de ontmoeting, zodat wij weten om welke ontmoeting het gaat.

Waar komen digitale aanmeldingen voor de ontmoeting die ik organiseer terecht?
Tijdens het aanmelden van jouw ontmoeting heb je als contactpersoon een naam en e-mailadres achtergelaten. Hier sturen wij ook de digitale aanmeldingen naar toe. De gegevens bestaan uit de naam, email en telefoonnummer van de deelnemer. Zo kun je indien nodig contact met hen opnemen. In een vriendelijke mail kun je hen dan hun deelname bevestigen en bijvoorbeeld vragen naar hun leeftijd zodat je weet of je op ‘jong’ of ‘oud’ kunt rekenen.
Ik lees over een gratis feestpakket?

Elke ontmoeting heeft een feestelijk karakter. We brengen immers met elkaar anderen bij elkaar. Als je jouw ontmoeting hebt aangemeld, dan krijg je voor de ontmoetingen in de Week van de Ontmoeting – zo lang de voorraad strekt – een WestlandOntmoet-feestpakket. In het feestpakket zitten onder andere een grote vlag, een vlaggetjeslijn en ballonnen. Als je een ontmoeting hebt aangemeld, ontvang je bericht waar en wanneer het feestpakket kan worden afgehaald.

Burendag

Kan ik ook iets doen tijdens burendag?

4Burendag van het Oranje Fonds valt in de week van de Ontmoeting.
* In 2024 vieren we Burendag op 28 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Activiteiten kunnen vanaf 12 juni 2023 worden aangemeld bij het Oranjefonds en u krijgt ook een Burendag feestpakket als uw activiteit voor 1 september is aangemeld.

Ontmoeting
Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken. Daarom willen we op Burendag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen en versterken we het hele jaar initiatieven die daaraan bijdragen.

Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag! Het Oranje Fonds is er voor iedereen die iets goeds wil doen voor een ander. Daarom is het voor buurten mogelijk om vanaf 12 juni 2024 een aanvraag tot maximaal € 350,- in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren. Let op: hierbij geldt wel op = op.

In 2024 vieren we Burendag op 28 september.

Douwe Egberts
Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zetten wij ons in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. We steunen sociale initiatieven en bevorderen zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen, maar een betrokken buurt is de rest van het jaar net zo belangrijk. Want buren die er voor elkaar zijn doen ertoe.

Start hier direct uw aanvraag! Iedereen die voor 1 september een activiteit heeft aangemeld, ontvangt een Burendag feestpakket. Het is dus na 1 september helaas niet meer mogelijk om een pakket aan te vragen!

*Bron: https://www.burendag.nl/over-burendag

Vrijwilliger bij ontmoeting

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger bij een ontmoeting?
Per ontmoeting is het e-mailadres van de organisator vermeld. Stuur een bericht naar de organisator om je aan te melden als vrijwilliger voor de ontmoeting. Je ontvangt van de organisator vervolgens meer informatie over de mogelijkheden.

Vergunning, verzekering en financiën

Moeten we vergunning aanvragen voor onze ontmoeting?

Bij activiteiten in de openbare ruimte is het nodig om een melding te maken of een vergunning aan te vragen bij gemeente Westland. Voor de veiligheid van de organisator en de deelnemers van de activiteiten kan het nodig zijn om bepaalde maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een straat wanneer er een springkussen wordt geplaatst. Voor activiteiten tot 100 personen volstaat een gratis melding. Voor grotere evenementen is er een vergunning nodig. Kijk voor meer informatie over melding maken en vergunning aanvragen op de website van de gemeente Westland. Gemeente Westland is op de hoogte van het initiatief WestlandOntmoet.

Hoe ben je verzekerd tijdens WestlandOntmoet?

De verzekering van iedereen die meedoet aan de Week van de Ontmoeting van WestlandOntmoet of andere ontmoetingen door het jaar heen is per ontmoeting de verantwoordelijkheid van de organisator. In de gevallen dat een vrijwilligersorganisatie de ontmoeting organiseert, kan het zijn dat zij al een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering hebben voor hun vrijwilligers. We adviseren je hen na te laten gaan of de voorwaarden ook van toepassing zijn tijdens WestlandOntmoet! WestlandOntmoet is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens ontmoetingen die door het jaar heen en tijdens de Week van de Ontmoeting plaatsvinden.

Krijg ik een financiële bijdrage voor het organiseren van mijn ontmoeting?

Het doel is om de ontmoetingen zo kleinschalig en low-budget mogelijk te organiseren. Beschrijf de eventuele kosten voor deelname aan de ontmoeting duidelijk bij het aanmelden hiervan in de agenda. 

Mijn vraag staat er nog niet bij

Ik heb een andere vraag

Staat jouw vraag niet tussen het overzicht met veelgestelde vragen? Stuur hem dan naar info@WestlandOntmoet.nl en we geven spoedig antwoord.  

Installeer
onze App

Install
×