GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

WESTLANDONTMOET

WestlandOntmoet is het online platform waar organisaties, verenigingen en ondernemende inwoners gratis ontmoetingsactiviteiten kunnen promoten. (Zelf)georganiseerde activiteiten gericht op elkaar ontmoeten, betekenisvol samen zijn of samen iets ondernemen. Westlanders kunnen deze activiteiten op het platform gemakkelijk en snel vinden. Zo is WestlandOntmoet is dé vindplaats voor ontmoetingsactiviteiten.

Verbinding, écht contact, oprechte aandacht. Gezien en gehoord worden. Elk mens heeft daar op elke leeftijd behoefte aan. Een belangrijke eerste stap om te verbinden, is dat mensen elkaar ontmoeten. Ontmoeten met een glimlach, dat is wat WestlandOntmoet iedereen gunt!

Het platform roept daarom actief op om activiteiten te organiseren die sociale contacten en sociale netwerken stimuleren en versterken. Activiteiten die ontmoetingen makkelijker en waardevoller kunnen maken. Met als uiteindelijk doel: meer betekenisvolle contacten en een groter sociaal netwerk.

Ontmoetingen stimuleren doet WestlandOntmoet onder het motto: ‘Een klein gebaar kan het verschil maken’. Impact maken hoeft helemaal niet zo groots of ingewikkeld te zijn. Een kop theedrinken met de buurman, een kaart sturen of kleine attentie langsbrengen kunnen een geweldig effect hebben en een ander écht blij maken.

Ook groeten is ontmoeten
Een simpele groet kan soms al van grote betekenis zijn. Daarom heeft WestlandOntmoet een begroetingsteken geïntroduceerd in Westland, waarbij een rondje met duim en wijsvinger wordt gemaakt.

Naast het aanmoedigen elkaar te ontmoeten, stimuleert WestlandOntmoet het organiseren van ontmoetingsactiviteiten. Op WestlandOntmoet.nl komen vraag en aanbod samen. In één oogopslag is te zien waar jong en oud laagdrempelig kunnen meedoen aan activiteiten, maar bovenal: kunnen genieten van elkaars gezelschap. En dat het hele jaar!

WestlandOntmoet wil een zo compleet, breed en gevarieerd mogelijk aanbod van ontmoetingsactiviteiten in beeld brengen. Iedereen kan meehelpen om de agenda te vullen. Organiseer je een sociale activiteit? Geef deze dan hier door. Dan krijgt hij een plekje in het overzicht. Meerdere activiteiten in één keer laten plaatsen? Neem dan contact op via info@WestlandOntmoet.nl. Deel vooral jullie mooie verhalen en foto’s met ons op Facebook en Twitter.

Gedurende het jaar vraagt WestlandOntmoet op verschillende momenten extra aandacht voor dé vindplaats voor ontmoetingsactiviteiten en de kracht van ontmoeting. Zo is er van 19 tot en met 28 september 2024 de Week van de Ontmoeting, die aansluit bij Burendag (4e zaterdag in september) en de landelijke Week tegen Eenzaamheid (de eerste week van oktober). 

WestlandOntmoet is een initiatief van Piet van der Valk, Gemeente Westland, Bibliotheek Westland en Vitis Welzijn.

“Ik zag haar altijd achter het raam zitten. Ik besloot contact te zoeken. Ze vertelde me dat ze graag wat meer onder de mensen wilde zijn. We hebben samen iets uitgezocht. Het was even wennen, maar met een gezellig clubje dames is ze nu aan het schilderen of ze babbelen wat met een kop koffie erbij.”

Esmee

“Ik had in ieder geval een super creatieve ochtend en heb drie leuke vrouwen leren kennen. We hebben al afspraken gemaakt om samen iets creatiefs te gaan doen..”

Julièt

“Juist in deze tijd, waar de behoefte tot ontmoeten groot is, is het zo lastig om elkaar fysiek te treffen. Toch zijn er vele, eenvoudige manieren om dit wel te doen. We hopen dat de kracht van de ontmoeting in deze Corona-tijd velen steun biedt.”

Wethouder Vreugdenhil

“Mensen opzoeken, zien en spreken zorgt voor verbinding. Het geeft het gevoel ertoe te doen, voor jezelf en voor een ander. WestlandOntmoet brengt die beweging op gang. Doe mee en kijk juist nu, op gepaste afstand, extra naar elkaar om.”

Initiatiefnemer

“Elke vrijdag gaan ik samen met een bekende op stap, beiden met een rollator. Dat is makkelijk voor m’n boodschappen en ik kan onderweg even uitrusten als het nodig is. Na het rondje over de ‘mart’ drinken we samen koffie bij een van de horecagelegenheden aan het Marktplein.”

Mevrouw vijverberg

4
5

Mede mogelijk gemaakt door

BEDRIJVEN DIE HUN STEENTJE BIJDRAGEN

Installeer
onze App

Install
×