GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

WESTLANDONTMOET

In Westland vindt WestlandOntmoet het hele jaar plaats. In de Week van de Ontmoeting, van 23 september tot 2 oktober 2022, zullen we met WestlandOntmoet extra aandacht schenken aan de kracht en noodzaak van ontmoeten. Die behoefte aan ontmoeten en de gezamenlijke strijd tegen eenzaamheid is de afgelopen periode meer en meer duidelijk geworden. Tijdens deze zesde editie worden met respect voor de richtlijnen van een ontmoeting op veel plaatsen voor nog veel meer inwoners in Westland kleinschalige ontmoetingen georganiseerd. We staan dan extra stil bij de kracht van een ontmoeting. Het kan een ontmoeting zijn van een kleine groep, maar ook van twee mensen die elkaar treffen. 

De kwaliteit van de ontmoeting en de kans op een herhaling staan voorop. Op die manier kan men elkaar veilig ontmoeten, toch beleven en extra ervaren. Ook in Westland is veel behoefte om anderen te ontmoeten. Om anderen te treffen voor een glimlach, een toereikende hand, een luisterend oor of een maatje om mee af te spreken en samen activiteiten te ondernemen. De vraag naar gezelschap heeft iedereen en velen kunnen in het antwoord op die vraag voorzien.

Tijdens WestlandOntmoet besteden we extra aandacht aan de behoefte om regelmatig met elkaar in contact te komen, zowel georganiseerd als impulsief. Op verschillende plekken, momenten en tijdstippen vinden diverse ontmoetingen plaats. Denk hierbij aan een buurtbarbecue, bingomiddag, dansavond, koffie- en theekransje, (voor)leesmiddag, onderhoudsactie, en ga zo maar door.

De mooiste resultaten en de meeste voldoening krijg je als je zelf ook van betekenis kunt zijn. En daar speelt WestlandOntmoet goed op in. Kom zelf in actie en organiseer een mooie ontmoeting in jouw omgeving óf in een omgeving waarvan je weet dat die sterk wordt gewaardeerd. Op deze website kan men de ontmoetingen aanmelden, zodat geïnteresseerden weten wát georganiseerd wordt en of ze zich vooraf voor de ontmoeting moeten aanmelden. Uiteraard vormt de agenda ook een bron van inspiratie voor iedereen die zélf ook een ontmoeting wil organiseren.

De website van WestlandOntmoet is een platform dat de ontmoetingen van 23 september tot 2 oktober 2022 extra onder de aandacht brengt. Op veel manieren wordt WestlandOntmoet gevierd! Er is in voorbereiding al veel plezier en verbondenheid. Deel vooral jullie mooie verhalen en foto’s met ons op Facebook en Twitter.

“Ik zag haar altijd achter het raam zitten. Ik besloot contact te zoeken. Ze vertelde me dat ze graag wat meer onder de mensen wilde zijn. We hebben samen iets uitgezocht. Het was even wennen, maar met een gezellig clubje dames is ze nu aan het schilderen of ze babbelen wat met een kop koffie erbij.”

Esmee

“Ik had in ieder geval een super creatieve ochtend en heb drie leuke vrouwen leren kennen. We hebben al afspraken gemaakt om samen iets creatiefs te gaan doen..”

Julièt

“Juist in deze tijd, waar de behoefte tot ontmoeten groot is, is het zo lastig om elkaar fysiek te treffen. Toch zijn er vele, eenvoudige manieren om dit wel te doen. We hopen dat de kracht van de ontmoeting in deze Corona-tijd velen steun biedt.”

Wethouder Vreugdenhil

“Mensen opzoeken, zien en spreken zorgt voor verbinding. Het geeft het gevoel ertoe te doen, voor jezelf en voor een ander. WestlandOntmoet brengt die beweging op gang. Doe mee en kijk juist nu, op gepaste afstand, extra naar elkaar om.”

Initiatiefnemer

“Elke vrijdag gaan ik samen met een bekende op stap, beiden met een rollator. Dat is makkelijk voor m’n boodschappen en ik kan onderweg even uitrusten als het nodig is. Na het rondje over de ‘mart’ drinken we samen koffie bij een van de horecagelegenheden aan het Marktplein.”

Mevrouw vijverberg

4
5

Mede mogelijk gemaakt door

BEDRIJVEN DIE HUN STEENTJE BIJDRAGEN

Installeer
onze App

Install
×