In Westland

ontmoet iedereen

elkaar

Tips en inspiratie

De website www.WestlandOntmoet.nl is een platform dat de ontmoetingen het hele jaar extra onder de aandacht brengt. In de speciaal georganiseerde Week van de Ontmoeting van 19 tot en met 28 september 2024 wordt hier extra aandacht aan besteed, maar ontmoeten kan het hele jaar door! In deze bijzondere tijd staat veilig ontmoeten centraal, waardoor men toch de vreugde van contact kan beleven en extra kan ervaren. 

We willen mensen in Westland informeren over de mogelijkheden én de kracht van een ontmoeting. Daarbij willen we mensen activeren om zelf een ontmoeting te organiseren. Ontmoeten is lastig, maar des te belangrijker. Ook willen we hen inspireren met leuke voorbeelden van ontmoetingen. Uiteindelijk mobiliseren we op kleine schaal velen om deel te nemen aan een georganiseerde ontmoeting.

Insteek van een ontmoeting

Gemiddeld duurt een ontmoeting ongeveer twee uur en ze zijn bij voorkeur steeds kleinschalig en laagdrempelig. Ontmoet met elkaar, voor elkaar en door elkaar. Onder het genot van een kop koffie of wat fris, als passant of door je vooraf aan te melden.

Vrij toegankelijke ontmoetingen

Een ontmoeting kan een vast omlijnde planning hebben, maar ook rouleren in samenstelling van de groep. Zo kan men langslopen en op gepaste afstand blijven staan. Voorbeelden van kleinschalige ontmoetingen die en passant bezocht kunnen worden zijn

  • koffiedrinken in de buurt
  • bingomiddag
  • dansavond
  • (voor)leesmiddag
  • onderhoudsactie van speeltoestellen
  • kinderliedjes zingen met klein(e)kinderen
  • buurtpark opknappen
  • mens-erger-je-niet op de hoek van de straat

Georganiseerde ontmoetingen

Velen worstelen met wat in deze periode kan en gepast is. Houd het klein en overzichtelijk.

Ook georganiseerde netwerken dagen we uit ontmoetingen te organiseren. Een sportvereniging tijdens WestlandOntmoet actief inzetten op kennismaking met de sport en ledenwerving.

Kunst en cultuur krijgt een bijzondere plaats als schilders, beeldhouwers, toneelspelers, koren, muzikanten, schrijvers, dichters en anderen demonstraties of zelfs workshops geven voor geïnteresseerden.

Tijdens burendag of op een ander moment kan gekozen worden voor een barbecue op afstand met de straat nadat met elkaar de wijk is aangeveegd.

Het kan zijn een ontbijt, lunch of diner in een ontmoetingskasje bij een van de verzorgingstehuizen voor alleenstaanden van buitenaf.

In de horeca kan men een aantal thema-avonden organiseren voor bijvoorbeeld alleen dames, twintigers, gehandicapten, jonge vaders en dergelijke. Veilig ontmoeten staat voorop, maar de kracht en impact van een ontmoeting is enorm. 

Een of meerdere bloemisten kunnen het najaar inluiden met een workshop voor het maken van een prachtig bloemstuk.

Installeer
onze App

Install
×