GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Ontmoet elkaar na de zomer in Westland

Keuze uit vele activiteiten! De zomer is voor veel mensen een leuke tijd. Samen genieten van mooi weer of lekker even ertussenuit. Voor sommige mensen wordt het dan juist stil in hun omgeving. Maar nu vakantiegangers terug zijn, activiteiten weer opstarten en de scholen gaan beginnen komt er meer leven in de brouwerij. Een mooi moment om te kijken of er een leuke activiteit bij u in de buurt is. Bekijk de agenda op WestlandOntmoet!

In de agenda op www.westlandontmoet.nl vindt u een overzicht van activiteiten in de verschillende kernen van Westland. Sommige daarvan zijn gratis. Voor andere activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. U ziet hier ook of u zich aan moet melden of mee kunt doen zonder aanmelding vooraf.

We zijn nog steeds voorzichtig om met grote groepen bij elkaar te komen. Organisaties, verenigingen en clubs houden daarom rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

WestlandOntmoet: kom erbij
Samen bewegen, muziek maken, handwerken, de buurttuin opknappen, koffiedrinken, spelletjes doen, koken voor de buren, bingo of een rollatorwandeltocht. Er is genoeg te doen in uw buurt en het wordt echt gezelliger als je elkaar ontmoet, leert kennen en nog eens met elkaar afspreekt. WestlandOntmoet nodigt u uit om – soms letterlijk – over de drempel te stappen.

Vraag iemand mee
Misschien stapt u makkelijk op iemand af of sluit u snel ergens aan. Dat durft niet iedereen. U kent vast wel iemand die niet zoveel mensen ziet of bijna de deur niet uitkomt. Vraag die ander om mee te komen. Dat maakt het een beetje minder spannend om over de drempel heen te stappen.

Zo nam Esmée vorig jaar haar buurvrouw mee naar wijkcentrum. “Ik zag haar altijd achter het raam zitten, met haar borduurwerk. We zwaaiden vriendelijk naar elkaar. Ik zag wel dat ze weinig bezoek kreeg en steeds minder op pad ging. Hoewel ze voor haar leeftijd nog heel kranig is, besloot ik aan te bellen en een praatje te maken. Ze vertelde me dat ze graag actief wilde blijven en wat meer onder de mensen wilde zijn. We hebben samen iets uitgezocht. De eerste keer moest ze wennen, maar nu gaat ze regelmatig zonder mij. Met een gezellig clubje dames is ze aan het schilderen of ze babbelen wat met een kop koffie erbij.”

Week van de Ontmoeting
WestlandOntmoet brengt al vijf jaar mensen met elkaar in contact. Van donderdag 30 september tot donderdag 7 oktober zijn er extra veel activiteiten door heel Westland. Het is dan de Week van de Ontmoeting! Er is genoeg te doen en vast wel iets wat bij u past. Ontdek het in de agenda of via de handige app die u via www.westlandontmoet.nl heel eenvoudig op uw telefoon kunt installeren.

Heeft u geen vervoer? Kijk op www.vitiswelzijn.nl/diensten/vervoer voor meer informatie over de Plusbus, de Rolbus Westland en de Zonnebloemauto.