Lange zomeravonden

De langste dag is geweest, de zomer is begonnen en daarmee kondigt de zomervakantie zich ook binnenkort aan. Een bijzondere tijd waar velen naar uitkijken. De lange zomeravonden zijn voor velen een lonkend perspectief en de ideale invulling van de zomerperiode. Die lange zomeravonden vragen echter ook aandacht in de strijd tegen eenzaamheid.

Zomeractie: budget voor ouderen activiteiten

In de zomerperiode ervaren veel ouderen eenzame momenten. Om het proces van vereenzamen tegen te gaan vragen we uw aandacht voor het organiseren van recreatieve activiteiten voor deze groep.

Fonds 1818 komt naar je toe en denkt met je mee!

Hulp nodig bij het aanvragen van geld? Op de valreep van de zomervakantie komt Fonds 1818 naar Westland voor een avond vol inspirerende ontmoetingen en praktische tips over fondsenwerving en de fondsenwereld.

WestlandOntmoet pot brengt mensen samen

Op 1 juni was de aftrap van het nieuwe WestlandOntmoet-seizoen. Een bijzonder seizoen na twee jaar van zoeken naar mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. De inzet van het platform belooft wat.

Wat je aandacht geeft dat groeit

Eerder schreven we al over eerst zaaien, dan oogsten. Alles wat je aandacht geeft, dat groeit. En die groei geeft een goed gevoel, waarbij een bloeipunt niet het doel hoeft te zijn.

Eerst zaaien, dan oogsten

Het voorjaar is de meeste geschikte periode om nieuwe gewassen te zaaien, te stekken en plantjes te poten. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat zie je in de natuur, maar dat zie je ook om je heen in je relaties met anderen.

Jong Bij Mekaar buurtrestaurant

Speciaal voor jongeren! De buurtrestaurants van Vitis Welzijn hebben er met Jong Bij Mekaar een bijzonder nieuw broertje bij in de Langestraat in ’s – Gravenzande. In Jong Bij Mekaar krijg je voor een klein bedrag een heerlijke driegangenmaaltijd. Dinsdag 29 maart vond de eerste feestelijke editie plaats en sindsdien kunnen jongeren er iedere maand gebruik van maken. Voel je welkom!

Vrijwilligerswerk, dat doe je voor een ander én voor jezelf

Elk jaar vindt begin maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt jong en oud uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! En hoe mooi is het als mensen na die dag inspiratie hebben opgedaan om vrijwilligerswerk onderdeel van hun dagelijks leven te maken.

Houden van gezelschap

Als je naar iemands leukste activiteit vraagt, zijn of haar hobby, de lekkerste maaltijd, favoriete vakantieland en ga zo maar door, start regelmatig het antwoord met ‘ik houd van’.

Hoe staat het met jouw goede voornemens?

Vooral tegen het einde van het jaar worden plannen gemaakt en zijn er voornemens om dingen écht anders te doen of opnieuw op te pakken. Het vergroten van je netwerk is een manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je minder alleen te voelen. En dan is het nieuwe jaar van start en blijken die voornemens niet mee te vallen..

Omkijken naar elkaar én jezelf in 2022

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een nieuw jaar met kansen en mogelijkheden maar ook met onzekerheden en zaken waar we geen invloed op hebben. Het valt niet altijd mee om mee te bewegen met alles dat op ons pad komt.

Hoe ontmoet jij ná de feestdagen?

De feestdagen in december, ze kenmerken zich door prachtige lichtjes, warme huizen en hartverwarmende reclames van mensen die samen komen. Gelukkig kunnen we, ondanks alle geldende maatregelen, nog steeds met een klein gezelschap samen komen. Aandacht wordt gevraagd voor iedereen maar met name de eenzame ouderen.

Installeer
onze App

Install
×