GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

WestlandOntmoet pot brengt mensen samen

Op 1 juni was de aftrap van het nieuwe WestlandOntmoet-seizoen. Een bijzonder seizoen na twee jaar van zoeken naar mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. De inzet van het platform belooft wat. Tijdens de aftrap die dit jaar plaatsvond bij het Wateringse KMD kwamen organisatoren van ontmoetingen bij elkaar om ook elkaar te ontmoeten. Daar werden zij op twee manieren uitgedaagd met een WestlandOntmoet pot.

Alle toekomstige ontmoetingen die in juni worden aangemeld in de agenda van WestlandOntmoet.nl ontvangen namelijk een WestlandOntmoet pot, heerlijk gevuld met gezonde snacks. Daarnaast werd een fijne ontmoetings-pot Walking Voetbal gespeeld, waar deelnemers de nodige schaterlach hebben laten horen.

Ook wethouder Rombout ontmoet WestlandOntmoet
Gezamenlijkheid en sportiviteit waren bij de aftrap de sleutelwoorden in de strijd tegen eenzaamheid. Iedereen en alle leeftijden doen ertoe en mogen zich aangesproken voelen om elkaar te ontmoeten. Piet van der Valk heette om 11 uur alle aanwezigen van harte welkom. Ook wethouder Barend Rombout werd speciaal welkom geheten. Van der Valk ging in op de kracht van een ontmoeting, de grote waarde om onderling contact te houden en de eenduidige inzet tegen eenzaamheid. Daarbij refereerde hij stevig naar het Een tegen Eenzaamheid-programma en de zomer- en zondagprogrammering.

Zelf ervaren en zelf doen
Dat het samenbrengen van mensen bijdraagt aan het bestrijden van de eenzaamheidservaring wordt ook bevestigd door onder andere de organisatoren van het Walking Voetbal bij KMD. Tijdens de aftrap op 1 juni deelden zij hun ervaringen en hebben de aanwezigen het ook zelf mogen ervaren. Het sportieve sportklimaat bij deze vereniging bevestigt ook hier weer dat iedereen er toe doet. Wel blijft het lastig om eenzaamheid te bestrijden en te voorkomen voor iemand anders. Uiteindelijk zijn het ook de mensen zelf die er iets mee moeten doen.