Ontmoetingskasjes bij Westlandse verzorgingstehuizen

In de toespraak van onze Koning op 20 maart werd het al genoemd, het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Samen met vele andere, was het ook deze oproep die de betrokkenen bij WestlandOntmoet activeerden een invulling te vinden om elkaar op cruciale momenten te blijven ontmoeten. WestlandOntmoet is de katalysator van de maar liefst 5 (!!) ontmoetingskasjes die komende tijd bij diverse Westlandse verzorgingstehuizen worden gebouwd.

De huidige crisis inzake het COVID-19-virus maakt het meer en meer inzichtelijk dat eenzaamheid snel ontstaat en door velen wordt ervaren. De betrokkenen bij WestlandOntmoet hebben het onder andere met de bewoners in de bovengenoemde tehuizen te doen. Daar wonen nu bijvoorbeeld mensen die hun partner al wekenlang niet hebben gezien. Er zijn nog schrijnendere voorbeelden en daarom is gezocht naar een mogelijkheid hen toch bij elkaar te brengen.


Bij de Kreek en Sonnevanck in ‘s-Gravenzande, Hooge Tuinen in Naaldwijk, de Terwebloem in Poeldijk en de Triangel in de Lier wordt voor de bewoners de komende weken een ontmoetingskasje op het terrein van het verzorgingstehuis gebouwd. Naar de locatie voor een zesde kasje wordt momenteel nog onderzoek gedaan. Het ontmoetingskasje bestaat uit twee ruimtes en beide ruimtes zijn van buiten bereikbaar. Doordat de tussengevel niet geheel tot boven sluit, is een gesprek mogelijk.

Permanente ontmoetingsplaats
Ook nadat deze bizarre Corona-crisis achter ons ligt, blijft het ontmoetingskasje eigendom van de het betreffende verzorgingstehuis. De ontmoetingskasjes blijven na de crisis staan als aandenken aan deze periode en kunnen worden ingezet als overdekte moestuin, waardoor betrokkenen er uit de wind in het voorjaar en najaar aan de slag kunnen met alles dat groeit en bloeit.

Grote inzet
Om dit omvangrijke initiatief mogelijk te maken, is inzet van velen nodig. Grote dank gaat daarom uit naar de vrijwilligers bij de verzorgingstehuizen die helpen bij de plaatsing en inrichting van de ontmoetingskasjes. Het initiatief is ook financieel mogelijk door de grote betrokkenheid van Gemeente Westland, Fonds 1818 en Rabobank Westland. Met elkaar maken we deze bijzonder nodige ontmoetingen mogelijk. Namens de bewoners van de tehuizen en WestlandOntmoet daarom grote dank aan deze partijen.

Ga voor meer informatie naar www.WestlandOntmoet.nl. WestlandOntmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, Gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn.

Wij maken gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken. U kunt hieronder uw persoonlijke voorkeuren aanpassen.

Bekijk ons privacy beleid | Sluiten
Instellingen