GEZELSCHAP EN

GEZELLIGHEID BIJ

WESTLANDONTMOET

Nieuws

WestlandOntmoet groots succes en wordt vervolgd

De eerste editie van WestlandOntmoet was een daverend succes en bleek een bijzondere week. Een week van 11 dagen ontmoeten, 11 dagen kans op het opdoen van een nieuw contact, 11 dagen de gelegenheid tot het vormen van een mooie, nieuwe herinnering. Op velerlei wijze is van 21 september tot en met 1 oktober invulling gegeven aan de bijzondere week van WestlandOntmoet. Jong en oud, hulpbehoevend en vitaal, iedereen werd betrokken bij de ontmoetingsweek in Westland. 

Westland Ontmoet start met ontmoeting

De week van WestlandOntmoet is op 21 september feestelijk van start gegaan. De start vond plaats bij ISW Vakcollege Hoge Woerd, waar leerlingen van Zorg & Welzijn voor de buurtgenoten, ouders en grootouders een zelfgemaakte kop koffie en diverse lekkernijen hadden bereid. Wethouder Marga de Goeij ontving het eerste kopje koffie.

Wie neem jij mee naar WestlandOntmoet?

In Westland vindt van 21 september tot en met 1 oktober 2017 WestlandOntmoet plaats. Na het actief promoten van de mogelijkheden om zelf activiteiten te organiseren, ligt nu de nadruk op het enthousiasmeren en activeren van deelnemers. ‘De keuze is reuze en er is echt voor ieder wat wils’, aldus mede-initiator Piet van der Valk.

Prachtig gedicht ‘Ontmoet’

Marijke van Geest groeide tweetalig op, waardoor haar interesse in taal al op jonge leeftijd gewekt werd. Sinds haar pubertijd schrijft zij gedichten. De Westlandse kust, waar zij woont en werkt, is een bron van inspiratie voor haar. In de wisseling van de seizoenen en in de menselijke levensweg vindt zij de meeste aanknopingspunten voor haar gedichten. De thema ’s die zij belicht zijn dan ook voor veel mensen herkenbaar. Marijke draagt regelmatig voor uit eigen werk op regionale festivals. In een door de Bibliotheek Westland uitgeschreven wedstrijd werd haar gedicht ‘Stilte’ bekroond met de eerste prijs. Haar gedicht ‘Adem’ werd in 2011 opgenomen in een verzamelbundel. In oktober 2013 zijn haar gedichten ‘Rouwland’ en ‘Levensvuur’ op muziek gezet en uitgevoerd. Marijke is werkzaam als vrijgevestigd psychosociaal therapeut en mindfulness trainer.

Bloemen-actie WestlandOntmoet van start

Met het doorgeven van een bloem wil WestlandOntmoet een bloemen-actie in gang zetten. Inwoners van Westland worden met de bloemen-actie actief gevraagd om een ontmoeting te organiseren tussen 21 september en 1 oktober. Het geven en krijgen van bloemen geeft mensen een goed gevoel. Daarom wordt iedereen die een bloem voor WestlandOntmoet ontvangt, gevraagd om ook een bloem met de uitdaging om een activiteit te organiseren door te geven. Wethouder Marga de Goeij ontving uit handen van WestlandOntmoet de eerste bloem.

WestlandOntmoet in jouw buurt (WOS)

Op 15 mei vond onder grote belangstelling de lancering van WestlandOntmoet plaats. Heeft u de lancering gemist? Bekijk dan hier het item ‘In jouw buurt’ waarin Piet van der Valk het initiatief nader toelicht. 

Feestelijke lancering nieuw initiatief WestlandOntmoet

Het hijsen van de ontmoetingsvlag op 15 mei bij de bibliotheek in Naaldwijk gaf het startsein aan WestlandOntmoet. Daarbij ontvingen de aanwezigen een vlag om ook in hun netwerk een ontmoetingsactiviteit te organiseren. WestlandOntmoet vindt plaats van 21 september tot en met 1 oktober en stimuleert ontmoetingen tussen bewoners in Westland.

WestlandOntmoet als ontmoetingsweek

Diverse werkgroepen zijn op proactieve wijze aan de slag en bedenken manieren om inwoners en organisatoren in Westland in beweging te krijgen. Van 21 september tot en met 1 oktober 2017 vindt de ‘werkweek’ WestlandOntmoet plaats. Samen komen we tot elkaar en leren we onbekenden kennen. Dit kan op een georganiseerde bijeenkomst waarbij vooraf aangemeld moet worden tot een theekransje in het buurthuis. 

Het onstaan van WestlandOntmoet

Op 9 november heeft vanuit gemeente Westland de werkconferentie “Westland in Beweging” plaatsgevonden. In twee groepen werd gesproken over het thema “Ontmoeten”. Vanuit één van deze twee groepen is het idee ontstaan om een “Week van de Ontmoeting” in Westland te organiseren. Een afvaardiging vanuit deze twee groepen is als stuurgroep hiermee concreet aan de slag gegaan. Het eerste zaadje van WestlandOntmoet was geplant. Een mooi initiatief van en voor Westlanders.

Installeer
onze App

Install
×